TUI Groups første 737 MAX 8 ved takeoff i Seattle. (Foto: Boeing)

Nonstop fra Stockholm til Kap Verde i Boeing 737

TUIfly Nordic vil i oktober gennemføre en rotation mellem Stockholm og Kap Verde i en Boeing 737 MAX. Hjemrejsens flyvetid på næsten ni timer vil angiveligt blive rekord i et MAX-fly.

Den hidtil længste flyvetid med en Boeing 737 MAX 8 vil sandsynligvis blive gennemført i næste måned.

Således har TUIfly Nordic planlagt en direkte flyvning fra Stockholm Arlanda til Aristides Pereira International Airport på øen Boa Vista i Kap Verde, der ligger ud for den afrikanske vestkyst. Det skriver Twitter-profilen theaeronetwork på baggrund af data fra analysevirksomheden OAG.

Der er afrejse med en Boeing 737 MAX 8 fra Stockholm den 24. oktober 2021, og udrejsen er estimeret til at have en flyvetid på otte timer og fem minutter. Returflyvningen fra Kap Verde er imidlertid planlagt til at vare hele otte timer og 55 minutter. Denne flyvetid vil angiveligt blive den hidtil længste for et MAX 8-fly.

TUIfly Nordic anvender normalvis de større Boeing 767-300-fly på charterflyvninger fra Arlanda til Kap Verde, men altså tilsyneladende ikke på denne ene oktoberdag. Ruten har en længde på 5.848 kilometer.

Icelandair med flere MAX-flyvninger til vestlige USA
Også Icelandair sender Boeing 737 MAX 8 ud på langfart i løbet af oktober. Det islandske flyselskab har således ifølge theaeronetwork planlagt flyvninger med denne flytype fra Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik i Island til de amerikanske byer Denver og Portland.

Flyvetiden i vestlig retning er her estimeret til at være otte timer til begge destinationer, der ligger i henholdsvis det midtamerikanske og vestamerikanske.

Herudover har Icelandair også planlagt flyvninger med Boeing 737 MAX 9 fra Keflavik-lufthavnen til Seattle. Disse vil finde sted i perioden fra 11. oktober 2021 til 28. februar 2022 parallelt med Boeing 757-flyvninger på samme rute. MAX 9-flyvningerne mod Seattle på USAs nordvestkyst er beregnet til at vare syv timer og 45 minutter.

Tidligere har Norwegian ligeledes fløjet fra Europa til USA med Boeing 737 MAX. Det norske lavprisflyselskab anvendte MAX 8 på ruten fra Bergen til T.F. Green International Airport i delstaten Rhode Island på den amerikanske østkyst. Flyvetiden var typisk seks timer og 50 minutter på den 5.400 kilometer lange atlanterhavsrute.

 

Relaterede artikler:

TUI Nordic klar med Boeing 737 MAX

TUI klar til at smelte fem flyselskaber sammen

TUI vil pensionere Boeing 757 og 767