Fly fra fra TUIfly (Foto: TUI Group | PR)

TUI klar til at smelte fem flyselskaber sammen

En fælles ledelse og et langt tættere samarbejde skal sikre, at den tyske rejsegigant TUI’s fem flyselskaber fortsat vil være konkurrencedygtige, herunder også svenske TUIfly Nordic.

De fem selvstændige flyselskaber, som rejsekoncernen TUI i dag råder over, skal fremover fungere som ét selskab med en fælles ledelse og et langt tættere samarbejde.

Ifølge den tyske avis Handelsblatt skal flyselskaberne have et fælles ledelsesteam.  Det bliver Oliver Lackmann, der er administrerende direktør for tyske TUI fly, der skal stå i spidsen for den ny ledelse.

Han lægger op til, at de enkelte flyselskaber flyver videre under eget navn og beholder hver sin driftstilladelse (AOC).

Ifølge planespotter.net har TUI Group i alt 137 fly, der er fordelt på disse fem flyselskaber: Tyske TUI fly (26 fly), TUI Airlines Belgium (31 fly), TUI Airlines Netherlands (11 fly), britiske TUI Airways (67 fly) og TUIfly Nordic, der er baseret i Stockholm (2 fly).

Har været selvstændige
Selvom enkelte flyoperationer tidligere er blevet koordineret mellem nogle af koncernens flyselskaber, har hvert flyselskab i princippet fungeret som et selvstændigt selskab under hver sin direktør.

Men fremover vil der eksempelvis kun være ét operationscenter. Det skal ligge i London-Luton Airport, og det skal sørge for, at flyene i gruppens samlede flåde, bliver udnyttet bedst muligt.

“Jeg tror ikke, at der er nogen flyselskabsgruppe, der integrerer sine individuelle flyoperationer så tæt, som vi gør nu,” siger Marco Ciomperlik, Chief Airlines Officer, i TUI Group.

”I løbet af omstruktureringen har vi justeret størrelsen på vores flåde og samlet flyoperationerne. Vi er godt forberedt på tiden efter pandemien,” fortsætter han.

Hårdt ramt af pandemien
Rejsekoncernen TUI har været hårdt ramt af pandemien, og det var på et bestyrelsesmøde sidste år i juni, at det blev besluttet, at der skulle ske en omstrukturering og effektivisering af flyflåden.

Rejsegiganten har i flere omgange fået hjælp af den tyske stat for at klare sig gennem krisen. Senest modtog den i januar i år en hjælpepakke på 9,3 milliarder kroner fra den tyske stat.

I normale rejseår har TUI Group omkring 28 millioner gæster. I Danmark havde TUI i 2019 – før coronapandemien – som tredjestørste charterarrangør lige over 157.000 gæster.

 

Relaterede artikler:

TUI fly opgiver Dreamlinere på det tyske marked

TUI søger partner til sit flyselskab

TUI-flyselskaber skal fusioneres