Airbus A350-900 XWB fra Cathay Pacific Airways (Foto: Cathay Pacific)

Udsigt til overskud i Cathay Pacific næste år

Tre års turnaround-plan ser ud til at virke for Cathay Pacific, som onsdag den 2. maj starter ny sæsonrute fra Hongkong til København.

Når Cathay Pacific på onsdag – den 2. maj 2018 – åbner en sæsonrute fra Hongkong til København med tre ugentlige afgange sker det på baggrund af to år med økonomisk underskud i det asiatiske selskab.

Cathay Pacific har været ramt af dårlig fuel hedging (sikring mod øgede brændstofpriser, red.) og hård konkurrence fra flyselskaber på det kinesiske fastland og i Mellemøsten.

De økonomiske vanskeligheder fik sidste år selskabet til at iværksætte en stort turnaround-plan med over 740 forskellige tiltag, der tilsammen skulle give besparelser svarende til over tre milliarder danske kroner.

Flere passagerer og nye ruter
Besparelsesprogrammet ser nu ud til at give resultater i kombination med vækst i passagertallet, nye langdistanceruter, bedre fuel hedging og en mere brændstoføkonomisk flyflåde. Næste år forventer Cathay Pacific således sorte tal på bundlinjen, siger selskabets koncernchef Rupert Hogg til nyhedsbureauet Reuters.

Det er selskabets mål at holde omkostningerne – med undtagelse af brændstof – på det nuværende niveau over de næste tre år og samtidig øge omsætningen ved at tilføre ny kapacitet til trafikprogrammet. Kapaciteten øges især på langdistanceruterne, som er med til at styrke Cathay Pacifics store hub i Hongkong.

Cathay Pacific har netop åbnet en rute fra Hongkong til Bruxelles, og fra den 2. juni bliver det også muligt at flyve direkte fra Hongkong til Dublin. Derudover er der nye ruter på vej til Washington DC og Cape Town.

Første A350-rute til København
På ruten til København vil Cathay Pacific – ligesom på de nye ruter til Bruxelles og Dublin – benytte helt nye Airbus A350-900, som selskabet har 22 eksemplarer af. I løbet af 2018 leveres samtidig de fire første af 26 Airbus A350-1000, der er noget større.

Cathay Pacific er i dag verdens næststørste operatør af A350-fly kun overgået af Qatar Airways. Når A350-flyet onsdag den 2. maj kl. 06.30 lander i Københavns Lufthavn markerer det samtidig den første A350-rute i CPH.

 

Relaterede artikler:

København-rute skal servicere hele Skandinavien

Qatar Airways øger ejerandelen i Cathay Pacific

Cathay giver CPH første A350-rute