Airbus A330-300 fra Korean Air. (Foto: lasta29 | CC 2.0)

Nyt uheld tvinger Korean Air til at inspicere alle A330

Efter den anden hændelse med en Airbus A330 i løbet af blot to uger har Korean Air besluttet at foretage en ekstraordinær inspektion af i alt 24 fly af denne type. Selskabet søger også ekstern sikkerhedsrådgivning.

En Airbus A330-300 fra Korean Air var den 23. oktober involveret i et alvorligt landingsuheld i lufthavnen i Cebu på Filippinerne, hvor der skete stor materiel skade på flyet, mens 162 passagerer og 11 besætningsmedlemmer slap med livet i behold.

De filippinske myndigheder samt det koreanske transportministerium bekræftede dagen efter, at det angiveligt var en hydraulisk fejl, der var årsagen til, at A330-flyet mistede bremseevnen i forbindelse med tredje landingsforsøg i Mactan-Cebu International Airport.

Mens en havarikommission skal undersøge den præcise årsag til hændelsen, er der opstået endnu en situation hos det koreanske flyselskab, der nu får konsekvenser for flyflåden.

Den 30. oktober måtte en Airbus A330-330 (HL7702) som rutenummer KE401 returnere til Seoul Incheon-lufthavnen blot 35 minutter efter starten på en 10 timer lang flyvning til Sydney i Australien. De 271 passagerer og 12 besætningsmedlemmer oplevede, at der lød nogle høje brag med efterfølgende gnister fra et af flyets to motorer under opstigning fra lufthavnens bane 34R. Det skriver The Aviation Herald.

Vil pensionere seks ældre A330
Den seneste hændelse har, ifølge det koreanske nyhedsbureau Yonhap, fået Korean Air til at iværksætte en inspektion af de 24 A330’ere der er i drift ud af samlet 29 fly af denne flytype. 

Korean Air begyndte tirsdag successivt at tage A330-flyene ud af drift, og samtidig meddelte selskabet, at det vil tage seks ældre A330-fly ud af drift uden dog at specificere tidsrammen herfor. Gennemsnitsalderen for A330’erne er 17,8 år, og de ældste fly er helt tilbage fra 1997.

“Korean Air er klar over alvoren af ​​de seneste begivenheder, der involverer vores A330-fly. For at imødekomme bekymringer og sikre en sikker drift, vil vi udføre en fuldskala, omfattende sikkerhedsinspektion af vores A330-flåde og søge en uafhængig, ekstern sikkerhedsrådgivning,” udtaler Woo Kee-hong, koncernchef i Korean Air.

Sydkoreas transportminister Won Hee-ruong har samtidig opfordret landets flyselskaber til at iværksætte tiltag, der skal forhindre, at lignende hændelser opstår i fremtiden.

 

Relaterede artikler:

162 passagerer overlevede voldsomt landingsuheld

Delta køber sig ind i Korean Air

Korean Air jumbojet blokerede startbanen i Københavns Lufthavn