UM: Øget trussel mod tyrkiske turistmål

Udenrigsministeriet sætter nu en ekstra tyk streg under, at terrortruslen mod tyrkiske turistmål er øget.

Det danske udenrigsministerium har valgt at ændre rejsevejledningen for Tyrkiet ved at sætte en ekstra tyk streg under, at truslen mod tyrkiske turistmål er væsentligt øget i løbet af 2016. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret, understreger ministeriet dog.

Der er en høj risiko for terrorangreb i Tyrkiet. Konflikterne i henholdsvis Syrien og Irak samt konflikten mellem kurdiske militante grupper og tyrkiske sikkerhedsstyrker har skærpet sikkerhedssituationen i Tyrkiet. Samtidig er truslen mod turistmål øget væsentligt i løbet af 2016.

Det er vigtigt, at rejsende holder sig på sikker afstand af alle politiske forsamlinger og demonstrationer, pointerer Udenrigsministeriet i sin rejsevejledning. Så vidt muligt bør man også undgå eller minimere opholdet på steder, hvor mange mennesker samles, som for eksempel indkøbscentre, undergrundsbaner, turistattraktioner, turiststrøg og lignende steder.

Ministeriet opfordrer rejsende til også at holde sig orienteret om den aktuelle situation gennem medierne og rejsebureauer samt til at følge myndighedernes anvisninger.

Maner til besindighed
Hos et af Danmarks største charterrejsebureauer maner man til besindighed.

”Det er vigtigt at holde fast i, at det overordnede sikkerhedsniveau ikke er ændret, og at Udenrigsministeriet på den måde vurderer rejser til turistområderne som sikre. Derfor ændrer vi ikke på vores rejser til Tyrkiet, men vi holder naturligvis tæt øje med situationen,” siger Nikolai Johnsen, pressechef i Star Tour.

Terrorangreb i Tyrkiet har indtil videre primært været rettet mod tyrkisk militær og politi eller politiske forsamlinger og demonstrationer. Der har dog tillige været angreb rettet mod vesterlændinge, herunder turister. Det seneste større angreb fandt sted den 19. marts 2016 i det centrale Istanbul.

Relaterede artikler:

Star Tour: Færre rejsende til Tyrkiet

Rejser til Tyrkiet kan blive billigere