SAS-piloter (Arkivfoto fra video SAS Piloterne 2016 | SAS AB)

Ny forhandlingsfrist til mandag kl. 12.00 (opd.)

Det er ikke lykkedes SAS og piloterne i SAS Pilot Group at lande en aftale inden fristens udløb fredag kl. 24.00. Mæglingen fortsætter på overtid, og fristen er nu skudt til mandag kl. 12.00.

I løbet af de seneste uger har svenske Medlingsinstitutet varetaget den overordnede rolle i mæglingen mellem SAS og SAS Pilot Group i forhold til at forhandle en aftale på plads for en ny overenskomst gældende fra 1. april 2022 og som også bliver en del af det langsigtede SAS FORWARD-spareprogram.

I Näringslivet Hus i Stockholm, hvor forhandlingerne har foregået, var mæglingsfristen oprindeligt sat til den 28. juni kl. 23.59,  hvorefter en strejke ville bryde ud den 29. juni. Det blev i sidste øjeblik udsat i 72 timer, da de svenske mæglere vurderede, at der var mulighed for, at parterne kunne nå hinanden, hvis der var mere tid til rådighed.

Trods udsættelsen er det ikke lykkedes parterne at nå en aftale inden fristens udløb, men den norske rigsmægler Mats Wilhelm Ruland, der har ledet fredagens mæglingsbestræbelser, udsatte først fristen til kl. 05.00 lørdag morgen og herefter kl. 11.00 lørdag formiddag.

Optimistiske toner
Kl. 11.30 er parterne kommet ud fra forhandlingslokalet, hvor der meddeles, at den nye frist er mandag kl. 12.00. Med udsættelsen lyder der mere positive toner end tidligere.

“Det er selvfølgelig fordi, at vi håber på et resultat. Vi har lige brug for lidt ekstra tid til, at bolden bliver driblet i mål,” siger forbundssekretær Keld Bækkelund Hansen fra Dansk Metal til TV 2.

Et forhandlingsresultat er også, hvad SAS håber på.

“Det er positivt, at mæglingen fortsætter, da det er vores ambition at finde en fælles løsning. Vi gør alt, hvad vi kan for at redde vores kunders sommerferie, og den eneste måde at gøre det på er at nå frem til en aftale,” skriver Alexandra Lindgren Kaoukji, pressechef i SAS i Danmark, i en sms til CHECK-IN.dk.

Fem aflysninger fra CPH
Selvom strejken indtil videre er udskudt til tidligst at kunne påbegyndes mandag kl. 12.00 har SAS allerede lørdag aflyst fem afgange fra København til henholdsvis Málaga, Oslo, Split, New York og San Francisco. 

Indtil videre er det flyvninger opereret af SAS Scandinavia, der er i fare for at blive aflyst i tilfælde af strejke, mens SAS forventer at kunne gennemføre flyvninger opereret af SAS Connect og SAS Link sammen med de eksterne underleverandører CityJet og Xfly.

(Opdateret den 3. juli kl. 11.30 med informationen om, at forhandlingsfristen er udsat til mandag kl. 12.00)

 

Relaterede artikler:

Pilotstrejke udsat i op til 72 timer

Mange SAS-afgange berøres ikke af eventuel strejke

SAS-piloterne sender strejkevarsel