En Boeing 767-300ER fra det amerikanske flyselskab Delta Air Lines. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Urolig passager tvang fly til at gå ned

Flyselskaberne oplever flere og flere urolige passagerer. Senest måtte et fly fra Delta Air Lines fra LA til Nashville ændre kurs og gå ned i en nærliggende lufthavn, da passager ville ind i cockpittet.

En passager på en Delta Air Lines-flyvning fredag fra Los Angeles til Nashville forsøgte angiveligt at bryde ind cockpittet, og derfor blev flyet omdirigeret til Albuquerque International Sunport i New Mexico, skriver mediet usatoday.com.

Ifølge talskvinden for lufthavnen, Stephanie Kitts, havde lufthavnen modtaget rapporter fra flyveledelsen om, at en passager på flyet havde forsøgt at bryde ind i cockpittet.

Hun fortalte videre, at den uidentificerede passager blev passiviseret på flyet og siden tilbageholdt af politiet efter landingen i Albuquerque International Sunport, der er delstatens største kommercielle lufthavn. Efterforskningen er nu overdraget til FBI.

Ros til besætning og passagerer
En passager på flyvningen har offentliggjort en video af hændelsen på Twitter. Han fortalte, at flyet måtte nødlande, fordi en passager “forsøgte at kapre” flyet.  Videoen viser, en Delta-steward, der fastholder en mand på gulvet.

En talsmand for Delta Air Lines, Anthony Black, sagde, at Flight 386 uden problemer landede i Albuquerque. Han roste besætningen og passagererne på flyet for at tilbageholde den uregerlige passager. Flyet var en Boeing 737-900 med 162 passagerer og seks besætningsmedlemmer.

Nægter at bære maske
Luftfartsselskaberne oplever for øjeblikket en voldsom stigning i antallet af urolige passagerer, der overtræder reglerne. Alene i år har selskaberne indberettet 2.500 hændelser. Herunder alene 1.900, som handlede om passagerer, der ikke ville bære ansigtsmaske.

Væksten i antallet af sager fik i marts de amerikanske luftfartsmyndigheder til at forlænge den “nultolerancepolitik” for urolige flypassagerer, der blev udstukket i januar.

Med til at udløse beslutningen om nultolerance var, at nogle tilhængere af den tidligere amerikanske præsident Donald Trump var voldsomt forstyrrende på nogle flyvninger omkring tidspunktet for angrebet på den amerikanske kongres den 6. januar i år.

 

Relaterede artikler:

Kabineansat mistede to tænder ved infight med passager

USA skærper kursen over for urolige flypassager

Flere urolige flypassagerer – masker og ikke alkohol