SAS-langdistancefly i Københavns Lufthavn. (Foto: Ernst Tobisch/CPH)

USA-forbud skaber kaos hos flyselskaberne

Flyselskaberne er ved at danne sig et overblik over, hvordan det nye indrejseforbud til USA kommer til at påvirke operationerne. SAS gennemfører torsdagens og fredagens flyvninger til USA.

USA´s præsident Donald Trump udstedte natten til torsdag forbud mod indrejse i USA i 30 dage for alle personer, der i løbet af de seneste 14 dage fra opholdt sig i et af de 26 Schengen-lande. Det har skabt forvirring og kaos hos de europæiske flyselskaber, der forsøger at forstå, hvad forbuddet konkret indebærer.

Ifølge de foreliggende oplysninger træder forbuddet i kraft ved midnat natten til fredag amerikansk tid.

Indrejseforbuddet gælder for rejsende fra Belgien, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Island, Italien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nederlandene, Norge, Polen, Portugal, Schweiz, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn og Østrig.

Dermed er Storbritannien, Cypern, Bulgarien, Kroatien, Liechtenstein og Rumænien ikke omfattet af forbuddet. Det betyder blandt andet, at British Airways og Virgin Atlantic principielt kan fortsætte sine operationer fra Storbritannien til USA, hvis det er muligt at finde flypersonale, der ikke har været i et af Schengen-landene i løbet af de seneste 14 dage.

Normalt trafikprogram torsdag
Hos flyselskaberne arbejdes der torsdag morgen med nødplaner i forhold til at skabe sig et overblik over situationen.

“Vi har ni flyvninger til USA i dag, og de vil afgå som normalt, og det samme vil være tilfældet fredag. Derudover holder vi løbende alle de passagerer, der kan blive berørt af reglerne, orienteret,” siger pressechef Kristoffer Meinert fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Norwegian flyver ikke længere fra Danmark til USA, men nogle danskere benytter selskabets ruter fra London til USA, og de vil i første omgang ikke blive berørt af de nye indrejseregler til USA.

“Vi er i kontakt med relevante myndigheder for at forstå indflydelsen på vores flyoperationer til USA. Alle vores fly til og fra Europa fortsætter med at operere som planlagt indtil videre. Flyvninger til og fra Storbritannien påvirkes ikke i øjeblikket af de nye begrænsninger,” hedder det i en melding fra Norwegian.

 

Relaterede artikler:

SAS indstiller til Hongkong og Norditalien

Norwegian aflyser 3.000 flyvninger

COVID-19: Norwegian skærer ned på USA-ruter