Norwegian Boeing 787 Dreamliner (Foto: Norwegian)

COVID-19: Norwegian skærer ned på USA-ruter

Norwegian aflyser en række USA-flyvninger på grund af faldende efterspørgsel. Finnair har ligeledes besluttet at aflyse afgange til blandt andet Sydkorea og Japan.

Den faldende efterspørgsel på flyrejser som følge af COVID-19 virusudbruddet får nu også Norwegian til at aflyse en række flyvninger til USA.

Det norske flyselskab har besluttet at aflyse 22 langdistanceflyvninger mellem Europa og USA i tidsrummet 28. marts til 5. maj. Aflysningerne gælder ruterne fra Rom til Los Angeles, Boston og New York, hvor der reduceres i antallet af afgange samt ruten fra London til New York, hvor de tre daglige afgange reduceres til to afgange nogle dage.

”De seneste dage har Norwegian oplevet en nedgang i efterspørgslen på visse ruter. Det gælder specielt bookinger, der ligger noget frem i tid, mens bestillingen af rejser i nær fremtid er mindre påvirket,” skriver Norwegian i en pressemeddelse.

Få flyvninger til Norditalien
Norwegian har ifølge pressemeddelelsen få flyvninger til Norditalien og andre regioner, der er kraftigt berørt af virussen. Selskabet har desuden en større andel af ferie- og fritidsrejser, der ser ud til at være mindre påvirket end forretningsrejser, oplyser selskabet.

Dertil kommer, at Norwegian allerede har reduceret sin kapacitet med op mod 15 procent for 2020 som en del af tiltagene for at gå fra vækst til lønsomhed ifølge selskabets nye strategi.

Norwegian vurderer løbende eventuelle andre justeringer i ruteprogrammet, skriver selskabet. Der kan med andre ord komme yderligere aflysninger af flyvninger i den kommende tid.

Finansiel guiding trækkes tilbage
På grund af usikkerheden om efterspørgslen fremover, trækker Norwegian den finansielle guiding fra 13. februar 2020 tilbage. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at forudse, hvilken effekt virussituationen vil have på selskabet for hele året.

Norwegian har netop offentliggjort trafiktal for februar. De viser et fald i passagertallet på otte procent i forhold til samme måned sidste år, mens selskabets totale kapacitet (ASK) faldt med 22 procent, og trafikken målt i passagerkilometer (RPK) faldt med 21 procent.

Finnair reducerer til Hong Kong, Sydkorea, Japan og Norditalien
Norwegian er ikke det eneste nordiske selskab, der skærer ned på antallet af flyvninger som følge af coronavirus. Finnair har allerede reduceret sin trafik til Kina, og selskabet skærer nu yderligere ned på trafikprogrammet til Asien.

Det finske selskab forlænger aflysningen af alle fly til Kina indtil 30. april 2020, hvilket omfatter ruter til Guangzhou, Nanjing, Beijing Capital, Beijing Daxing, Shanghai og Xi´an.

I april vil Finnair flyve fra Helsinki til Hong Kong med én daglig frekvens i stedet for de normale to daglige frekvenser.

Åbning af ny rute udsættes
Finnair aflyser også sine daglige flyvninger til Seoul fra 9. marts til 16. april, ligesom selskabet udsætter åbningen af ​​sin nye rute til Busan i Sydkorea fra 31. marts til 1. juli.

Ruterne til Japan bliver også berørt, da Finnair aflyser to ugentlige flyvninger på ruten til Osaka i den kommende sommersæson fra 29. marts til 24. oktober. Selskabet vil således flyve med 10 ugentlige frekvenser i stedet for de tidligere planlagte 12 forbindelser om ugen til Osaka.

Finnairs europæiske ruter går heller ikke fra, da selskabet aflyser flyvningerne mellem Helsinki og Milano fra 9. marts til 7. april 2020 efter en opdateret rejserådgivning fra det finske udenrigsministerium.

Midlertidige afskedigelser i Finnair
Finnair oplyser i en pressemeddelelse, at selskabet vil tilpasse sine ressourcer i forhold til situationen og vil indlede forhandlinger med medarbejderne om planlagte midlertidige afskedigelser, som berører hele Finnair-personalet med base i Finland.

Selskabet skønner, at de mulige afskedigelser vil omfatte en periode på 14-30 dage. Forhandlingerne indledes 12. marts og forventes at vare i to uger. Lignende personaleforanstaltninger vil også blive truffet i lande uden for Finland.

 

Relaterede artikler:

Dystre udsigter for Norwegian

Norwegian-udsalg under coronakrise

Finnair: Corona-effekten er beskeden