En Boeing 737-800 fra Norwegian. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Norwegian aflyser 3.000 flyvninger

Som følge af coronavirussen har Norwegian besluttet at aflyse 3.000 afgange, og lavprisflyselskabet varsler samtidig midlertidig hjemsendelse af ansatte.

Smittespredningen af COVID-19 fortsætter ufortrødent, og indtil videre er 156 smittede med coronavirus i Danmark.

Situationen har stor indvirkning på den globale luftfart, hvor flyselskaber i dén grad har fået coronakrisen at føle med faldende passagertal og deraf følgende reduceret kapacitet og aflyste afgange for at begrænse omkostningerne.

Norwegian oplyser tirsdag i en pressemeddelelse, at selskabet aflyser cirka 3.000 flyvninger i perioden fra midten af marts til midten af juni 2020. Flyvningerne udgør cirka 15 procent af selskabets samlede kapacitet i den nævnte periode og er dermed et markant indgreb i flyselskabets drift.

Den seneste uge har været særlig hård ved Norwegian, som har oplevet en reduceret efterspørgsel på billetter til brug på særligt længerevarende sigt, mens det ser bedre ud på kort sigt. Aflysningerne vil påvirke hele selskabets rutenetværk, og flere detaljer vil blive meldt ud, ligeså snart ændringerne er implementeret, lyder det fra Norwegian.

Ansatte vil få midlertidig hjemsendelse
Det norske lavprisflyselskab befinder sig i en alvorlig krise med en presset økonomi. Selskabet har allerede meldt ud, at det aflyser 22 langdistanceflyvninger mellem Europa og USA fra slutningen af marts til begyndelsen af maj.

I slutningen af sidste uge forsøgte Norwegian at lokke kunder i butikken med et udsalg, hvor kunderne ville få 20 procent rabat til alle destinationer og fire procent cashpoint. Jacob Pedersen, aktieanalysechef fra Sydbank, fortalte i den forbindelse til CHECK-IN.dk, at Norwegians kampagne fortalte noget om det aktuelle billede på efterspørgslen af flybilletter.

”Det er en kritisk tid for luftfartsindustrien – inklusive os i Norwegian. Vi opfordrer myndighederne til straks at implementere foranstaltninger for at reducere flyselskabernes økonomiske byrde og for at beskytte vigtig infrastruktur og job,” siger Jacob Schram, koncernchef i Norwegian.

”Desværre vil aflysninger påvirke en betydelig del af vores kolleger i Norwegian. Vi har indledt formelle drøftelser med vores fagforeninger vedrørende midlertidig hjemsendelse af besætningsmedlemmer såvel som ansatte på jorden og på kontorer. Vi vil fortsætte med at føre en konstruktiv dialog med fagforeningerne og medarbejderne for sammen at komme gennem denne vanskelige situation.”

Analytikere fra Danske Bank forventer i en ny analyse, at Norwegian ender det igangværende år med et nettoresultet på minus 1,8 milliarder danske kroner. Og det er ud fra et relativt optimistisk scenarie, hvor coronavirussens negative påvirkning vil være slut i anden kvartal.

 

Relaterede artikler:

COVID-19: Norwegian skærer ned på USA-ruter

Dystre udsigter for Norwegian

Norwegian-udsalg under coronakrise