Freedom One fra Southwest Airlines med registreringen N500WR (Foto: Southwest | Brianna Juda)

USA har fået en Freedom One

Southwest Airlines kunne i fredags præsentere en Boeing 737-800 som Freedom One, der er et særligt fly, der skal markere lavprisflyselskabets første 50 år.

USA har en Air Force One, der er præsidentens fly. Og nu er der også kommet en Freedom One, der er en Boeing 737-800 iklædt 50 stjerner og 13 striber.

Det er det amerikanske lavprisflyselskab Southwest Airlines, der har valgt at markere 50-året for flyselskabets første operationer. Southwest, der er USA’s største indenrigsflyselskab, blev etableret den 15. marts 1967 af Herb Keller som Air Southwest Co., og første flyvning som Southwest Airlines fandt sted den 18. juni 1971.

Boeing 737-flyet i den særlige Freedom One-bemaling er den første 737-800 der har fået en såkaldt One-bemaling. I forvejen findes en række 737-700, der hedder Arizona One, California One, Colorado One, Florida One, Illinois One, Lone Star One (Texas), Louisiana One, Maryland One, Missouri One, Nevada One, New Mexico One og Tennessee One.

Freedom One er malet med 50 stjerner og 13 striber, hvilket ifølge Southwest Airlines er en  hyldest til “vores nation og dets helte”, som det hedder i en pressemeddelelse.

Hylder USA’s helte
Koncernchef Gary Kelly forklarer, at ordet “freedom” har en særlig betydning for de ansatte og flyselskabets historie.

“Vi er evigt taknemmelige for dem, der har tjent og i øjeblikket tjener i vores væbnede styrker – inklusive de mere end 7.400 veteraner og 1.500 militære ægtefæller i vores Southwest-familie. Vores formål er at forbinde mennesker til, hvad der er vigtigt i deres liv gennem venlige, pålidelige og billige flyrejser.

Vi kunne simpelthen ikke opfylde vores formål, hvis ikke for vores militære mænds og kvinders ofre og dedikation. Vi sætter pris på deres service og tapperhed i at levere et tæppe af frihed til vores land,” lyder ordene fra Gary Kelly.

Freedom One blev afsløret i en hangar i William P. Hobby International Airport i Houston under overværelse af blandt andre Southwest-ansatte, der er veteraner fra de væbnede styrker.

Umiddelbart før afsløringen af Freedom One-specialflyet fik samtlige 56.000 ansatte en meddelelse om, at de var blevet belønnet med 50.000 Rapid Rewards-bonuspoint til brug hos selskabet.

 

Relaterede artikler:

Southwest-piloter: Ikke MAX før februar eller marts

Slut med peanuts hos Southwest Airlines

Southwest-kaptajn har fortid som jagerpilot