Terminalbygningen i Aarhus Lufthavn (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Vækst for 12. måned i træk i Aarhus Lufthavn

Den internationale rutetrafik i Aarhus Lufthavn voksede i oktober med 101 procent, og fremgangen har nu været stabil i 12 måneder.

Der er for alvor kommet gang i udviklingen i Aarhus Lufthavn, hvor de nye udenrigsruter efterhånden sætter sine tydelige aftryk i passagertallene.

I oktober rejste 51.211 passagerer gennem den østjyske lufthavn, og det var 41,3 procent flere end i samme måned sidste år. Det er i særdeleshed udenrigstrafikken, der trækker væksten, da der alene i oktober var over dobbelt så mange internationale rejsende med rutefly i sammenligning med samme måned året før. En vækst på 14.561 udenrigspassagerer til samlet 28.968 svarer til en stigning på ikke mindre end 101,1 procent.

”Sammen med flyselskaber som SAS og easyJet åbner vi løbende ruter til nye internationale destinationer baseret på efterspørgsel. Samtidig styrker vi hele tiden adgangen til Østjylland fra vigtige markeder ude i verden, og kombinationen slår tydeligt igennem på passagertallene,” siger administrerende direktrør Peter Høgsberg. 

To easyJet-ruter
Passagervæksten fra april og frem til udgangen af august har SAS næsten alene været ansvarlig for, men siden den 1. september har det britiske lavprisflyselskab easyJet fundet vej til lufthaven, først med en rute til Berlin og fra i dag også en rute til London-Gatwick.

”Da easyJet ønskede at træde ind på det vestdanske marked og skulle udpege det største markedspotentiale, faldt valget på Aarhus, som blev selskabets første og eneste vestdanske destination. Valget siger meget om den udvikling, som både byen og lufthavnen gennemgår, og jeg tør godt sige, at easyJets beslutning kommer til at lette vores arbejde med andre flyselskaber fremover,” forklarer Peter Høgsberg.

På vej mod 500.000 passagerer
Den nuværende vækstrejse for Aarhus Lufthavn startede den 1. november sidste år, hvor Ryanair etablerede en ny rute til Gdansk. Sidenhen er der kommet en række internationale ruter til, ligesom chartertrafikken også er blevet styrket. Det har betydet, at lufthavnen har haft passagerfremgang i 12 måneder i træk.

Sidste år rejste 383.154 passagerer gennem Aarhus Lufthavn, og efter årets 10 første måneder er passagertallet oppe på 410.080, hvormed 500.000 passagerer er inden for rækkevidde ved årets udgang. Det kan således blive det højeste passagertal siden 2012, hvor 484.664 passagerer benyttede lufthavnen.

 

Relaterede artikler:

To nye SAS-ruter fra Aarhus Lufthavn

Over 50.000 passagerer i Aarhus Lufthavn

42.000 flere passagerer fra Aarhus Lufthavn