Emirates Airbus A380 lander i København. (Foto: Morten Lund Tiirikainen).

Vælg rejserute efter flytype

Airbus gør det nu lettere for rejsende at finde rejseruter, hvor hele eller dele af turen vil være ombord på Airbus A380-dobbeltdækkerflyet.

Selvom det er næsten 10 år siden at Airbus A380 blev sat i fast rutefart, så har flytypen stadig en stor tiltrækningskraft på flyrejsende. Med den nye bookingportal iflyA380.com vil Airbus gøre det nemmere for rejsende at få tilfredsstillet lysten til at prøve en tur med det store dobbeltdækkerfly.

Rejsende kan på portalen søge efter flybilletter på traditionel vis. Søgeresultaterne er dog primært ruter, hvor mindst ét ben på turen vil være ombord på et Airbus A380-fly. Søger man eksempelvis på flybilletter mellem København og Bangkok, så kommer Thai Airways’ direkte ruter ikke frem, da den opereres med Boeing 777-300 fly. Til gengæld tilbydes man at flyve med Emirates via Dubai, hvor der benyttes A380 på begge ben. Eller via Doha med Qatar Airways, hvor der flyves med Airbus A380 på det sidste ben fra Doha til Bangkok.

Hvis ikke det er muligt at rejse med Airbus A380 på hele eller dele af turen, så vil det tydeligt fremgå. Det er eksempelvis tilfældet hvis man søger på Aalborg – Amsterdam. Så sendes man ikke ud på en lang omvej via København og Dubai – selvom Emirates opererer A380 på ruterne fra København til Dubai og fra Dubai til Amsterdam.

Eneste danske A380-rute
Når man har fundet den ønskede rejse sendes man direkte videre til flyselskabernes bookingportaler. Så selvom det er flyproducenten Airbus, der står bag portalen, så er det også en ekstra markedsførings- og salgskanal for de flyselskaber, som opererer det store fly. Og i en tid, hvor Airbus har svært ved at finde nye kunder til flyet, så er det en god service overfor de eksisterende kunder og en måde at få brandet flyet og de selskaber, som anvender det.

Portalen kører i øjeblikket i en beta-version, som Airbus meget gerne vil have brugernes input til at forbedre.

Emirates’ rute mellem Københavns Lufthavn og Dubai er indtil videre den eneste danske Airbus A380-rute. Så rejsende fra Danmark med lyst til A380-flyvning skal enten lægge rejseruten forbi Dubai eller starte med at tage en anden flytype til en lufthavn, hvor man kan stige ombord på et Airbus A380-fly.

 

 

Relaterede artikler:

Airbus vil skære ned på A380-produktionen

Massiv Dubai-vækst efter A380-intro

Danmark ramt af A380-flyfeber

Dobbeltdækker trækker stadig folk til