WFS-lagerfaciliteter i Københavns Lufthavn. (Foto: WFS | PR)

Verdens største luftfragtoperatør udvider i CPH

Worldwide Flight Services (WFS) vil etablere et nyt Terminal 3 cargocenter med et lagerareal på 3.700 kvadratmeter. De nye faciliteter ventes at stå klar i slutningen af 2022.

Worldwide Flight Services (WFS), der er verdens største luftfragtoperatør, og den største i Københavns Lufthavn, udvider endnu engang i den danske hovedstadslufthavn.

WFS har besluttet at investere i opførelsen af et nyt Terminal 3 cargocenter i CPH. De nye faciliteter vil få et areal på 3.700 kvadratmeter og forventes at være klar til ibrugtagning i løbet af fjerde kvartal 2022.

Siden 2008 har WFS været etableret i Københavns Lufthavn. I første omgang blev der opført en fragtterminal på 4.600 kvadratmeter, og i 2010 kom der yderligere 3.000 kvadratmeter med en Terminal 2-facilitet. Seneste blev der i efteråret 2019 åbnet et 1.500 kvadratmeter stort pharmacenter, da WFS ser København Lufthavn som en international gateway for pharmabranchen. 

Indtil de nye faciliteter står færdige har WFS i mellemtiden set sig nødsaget til i 12 måneder at leje yderligere plads i lufthavnen, indtil det nye fragtcenter står færdigt i slutningen af 2022.

Passer godt med CPHs fragtstrategi
Hos Københavns Lufthavn er der glæde over, at WFS har besluttet sig for yderligere vækst. I forvejen betjener selskabet i CPH i alt 31 flyselskaber, der selv har ruter til og fra lufthavnen, og herudover repræsenterer WFS yderligere 127 flyselskaber, der ikke selv flyve direkte til den danske hovedstadslufthavn.

“Med denne markante udvidelse af en ekstra handlingterminal har WFS sikret yderligere forbedringer og kapacitet til vækst i luftfragtsegmentet i Københavns Lufthavn. Det passer godt med Københavns Lufthavns fragtstrategi og vil give muligheder for fremtidig vækst i luftfragt,” udtaler administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavn.

“WFS har gennem SOVID-19-pandemien vist sig at være en solid samarbejdspartner og opretholdt et godt beredskab, hvilket har medvirket til, at luftfragtmarkedet har fået en stabil og god service i CPH under disse vanskelige forhold og store udsving i luftfragtmængderne i vores region,” uddyber han.

Ser vækstpotentiale forude
Hos WFS har man i løbet af de seneste 12 måneder fornyet kontrakt i CPH med Qatar Airways og Sichuan Airlines, og i dag håndteres årligt 100.000 ton fragt på tværs af faciliteterne i lufthavnen.

“Efterhånden som mængderne kommer tæt på deres niveau fra før COVID, og vi ser nyt vækstpotentiale forude, er vi i stand til at foretage denne nye investering for at sikre, at WFS og Københavns Lufthavn har infrastrukturen på plads til at opretholde godshåndteringstjenester af høj kvalitet, for både vores eksisterende kunder og fremtidige kunder, som anerkender dette strategisk vigtige regionale fragthub,” lyder det fra Thomas Egeland, der er direktør for WFS i Skandinavien.

 

Relaterede artikler:

A.P. Møller-flyselskab del af luftbro til Danmark

Ny luftfragtterminal til CPH

CPH vil gøre lufthavnen til centrum for e-handel