Vietnam Airlines har lagt en ordre på 50 Boeing 737 MAX 8. Foto: Boeing

Vietnamesisk flyselskab bestiller 50 Boeing 737 MAX

Vietnam Airlines har lagt en ordre på 50 Boeing 737 MAX som en del af selskabets flådestrategi frem til 2030. Selskabet er i forvejen Boeing-kunde med indtil videre 15 787 Dreamlinere.

Boeing og Vietnam Airlines har indgået en aftale, der vil betyde en markant udvidelse af flåden hos det vietnamesiske flyselskab.

Således har Vietnam Airlines bestilt ikke færre end 50 Boeing 737 MAX 8 til brug i et voksende vietnamesisk luftfartsmarked. Ordren blev annonceret mandag i Det Hvide Hus og med overværelse af blandt andet den amerikanske præsident, Joe Biden, den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken, og vietnamesiske regeringsledere.

Ordren forventes at skabe job i begge lande og styrke det bilaterale økonomiske partnerskab. Og købet af 50 MAX-fly skal understøtte Vietnams mål om at blive et førende luftfartshub.

”I tråd med Vietnam Airlines’ flådestrategi for 2025-2030 og en vision frem mod 2035 er flyinvesteringer et afgørende projekt, der understøtter et positivt opsvingsmomentum og velstående perspektiver for flyselskabet,” siger Dang Ngoc Hoa, bestyrelsesformand for Vietnam Airlines.

”De nye fly vil give os mulighed for at fremme vores overordnede udvikling og udvide vores højkvalitets-service på Vietnam Airlines’ indenrigsruter og asiatiske ruter samt modernisere vores brændstofeffektive flåde.”

Er i forvejen stor Boeing-kunde
Brad McCullen, Boeings direktør for kommercialt salg og marketing, fortæller, at flyproducenten værdsætter det historiske partnerskab med Vietnam Airlines, der går tilbage til 1995, hvor selskabet første gang leasede Boeing 767’ere.

”Sydøstasien er et af verdens hurtigst voksende luftfartsmarkeder, og 737 MAX er det perfekte fly for Vietnam Airlines til effektivt at imødekomme den regionale efterspørgsel,” siger han om den store ordre.

Flåden hos Vietnam Airlines består i øjeblikket af 65 Airbus A321, 14 Airbus A350 XWB samt 15 Boeing 787 Dreamliner. Flyselskabet, der er medlem af SkyTeam, betjener over 50 destinationer fordelt på 17 lande.

De kommende Boeing 737 MAX-fly til Vietnam Airlines kan flyve op til 6.480 kilometer, og flyene skal bruges til at betjene stigende populære internationale ruter samt regionale ruter.

Siden lanceringen har over 100 kunder over hele verden afgivet faste ordrer på mere end 5.600 737 MAX-fly.

 

Relaterede artikler:

Great Dane Airlines forlænger Vietnam-aftale

Sverige vil støtte vietnamesisk luftfartssektor med milliarder

Ny international lufthavn i Vietnam