Fly fra Brussels Airlines. (Foto: Brussels Airlines | PR)

Vil aflyse 700 flyvninger

Efter en strejke har Brussels Airlines valgt at aflyse 700 flyvninger for at lette arbejdspresset på de ansatte, og selskabet er samtidig gået i gang med at finde en langsigtet løsning på deres bekymringer.

Der er travlt i lufthavnene i disse dage, hvor mange mennesker er på vej enten til eller fra årets sommerferie, men mange steder i Europa benytter medarbejdere i forskellige dele af luftfartsindustrien ligeledes den travle tid til at strejke i et forsøg på få ændret vilkårene på arbejdspladsen.

Det er også tilfældet i Belgien, hvor piloter og kabineansatte hos Lufthansa-selskabet Brussels Airlines i slutningen af juni i år gennemførte en strejke af tre dages varighed, fordi personalet mener, at arbejdspresset hos flyselskabet er for højt.

I den forbindelse udtalte Paul Buekenhout fra fagforeningen ACV Puls, at det øgede pres på medarbejderne blandt andet skyldes COVID-19-afskedigelser, og at flyselskabet har kendt til de ansattes bekymringer i henved et år uden at have taget initiativ til at afhjælpe dem.

Aflyser flyvninger for at mindske presset
I maj 2020 sagde Brussels Airlines farvel til omkring 25 procent af medarbejderstaben, og følgevirkningerne kan fortsat mærkes, lyder det. Ifølge Paul Buekenhout har der været tilfælde, hvor visse kabineansatte har foretaget op mod 18 flyvninger på fem dage.

Brussels Airlines udtalte i forbindelse med nyheden om strejken, at der var blevet iværksat flere initiativer, der skulle lette medarbejdernes byrde. Flyselskabet fortalte, at man havde aflyst 148 flyvninger, hyret yderligere 225 kabineansatte samt ændret i arbejdsopgaverne.

Nu har Brussels Airlines dog truffet beslutning om, at man aflyser omkring 700 flyvninger, der skulle have fundet sted i løbet af juli og august i et forsøg på at mindske arbejdspresset og undgå flere strejker. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Vil løbe op i 75,8 millioner kroner
Aflysningerne har til formål at mindske presset på medarbejderne i løbet af sommeren, men derudover arbejder flyselskabet også på en mere permanent løsning. Det fortæller talsperson Maaike Andries fra Brussels Airlines i en skriftlig udtalelse.

”I dag kommer vi fagforeningernes krav i møde, og vi håber, at det betyder, at vi kan undgå flere konflikter i løbet af sommeren. Som en langsigtet løsning planlægger vi at holde et møde med fagforeningerne, der vil finde sted den 23. august.”

De mange aflysninger svarer til seks procent af det for nuværende planlagte trafikprogram i juli og august, og Brussels Airlines fortæller, at de forventes at koste selskabet 10,2 millioner euro, som svarer til 75,8 millioner kroner.

 

Relaterede artikler:

Op imod 100 aflysninger i første skoleferieweekend

Strejke truer 525 flyvninger fra den 23. juni

Brussels Airlines trues af en mulig kabinestrejke