Det nye bulgarske charterflyselskab Holiday Europe råder indtil videre over én Airbus A321-200. Foto: Holiday Europe

Vil være Europas førende charterflyselskab i 2022

Det nye bulgarske selskab Holiday Europe sigter mod at blive det største europæiske charterflyselskab inden for de næste tre år. Første flyvning blev udført i lørdags.

Et nyt charterflyselskab er grundlagt i Bulgarien. Holiday Europe udførte sin første flyvning i lørdags, og selskabet har store ambitioner for fremtiden.

Holiday Europe indledte sin historie med en flyvning fra den tyrkiske by Antalya og til Nürnberg i Tyskland. Turen blev udført med 218 passagerer i en Airbus A321-200, som er selskabets første fly.

Frem mod oktober forventer Holiday Europe at øge flåden til at bestå af syv Airbus-fly. Selskabet forventer at kunne tilbyde charterflyvninger fra Europa og til næsten 50 forskellige byer – herunder især til blandt andet Egypten, Dubai, De Kanariske Øer og Tyrkiet. Den samlede sædekapacitet vil fra oktober være på 1.314 sæder, og Holiday Europe vil vokse yderligere i 2020, skriver selskabet.

Holiday Europe har indgået logistiske aftaler med det tyrkiske lavprisflyselskab Onur Air, der blandt andet skal levere fly, besætning og teknisk support. Det er på denne baggrund, at Holiday Europe på relativt kort tid har kunnet indlede sin forretning med charterflyvninger.

Vil tilbyde ACMI-flyvninger
Det bulgarske charterflyselskab, der har base i Sofia, ønsker at tilbyde flere valgmuligheder til det stigende antal europæiske charterturister.

”Vores europæiske flyselskab begyndte at udføre flyvninger i denne måned og vil tilbyde flyvninger til millioner af passagerer inden for turistmæssig chartertransport fra slutningen af ​​2019,” siger Petko Christoff, administrerende direktør i Holiday Europe.

I 2022 vil Holiday Europe være et af de førende europæiske charterflyselskaber, og det skal blandt andet ske ved at skabe en flåde udelukkende bestående af fly fra Airbus.

Det er ligeledes planen, at Holiday Europe vil tilbyde ACMI-flyvninger, hvor selskabet således leverer både fly, besætning, vedligeholdelse og forsikring. Der vil være en fast pris baseret på antal bloktimer.

Første Airbus-fly er 21 år
Det første A321-fly hos Holiday Europe har registeringen LZ-HEA. Flyet er 21 år gammelt og har fløjet for Onur Air siden februar 2013. Det japanske selskab All Nippon Airways opererede flyet i dets 10 første år.

Siden Holiday Europes premiereflyvning i lørdags til Nürnberg har A321-200-flyet opereret til en række forskellige destinationer fra Antalya – herunder til Vilnius, Düsseldorf, Köln, Izmir og Tallinn.

 

Relaterede artikler:

Norwegian åbner CPH-rute til Bulgarien

Europas største charterflyselskab overtages af bankerne

Tre klasser på nordisk charterflyselskab