En Boeing 787-9 Dreamliner fra Virgin Atlantic. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Virgin Atlantic debuterer i Sydamerika

Næste år vil et Dreamliner-fly fra Virgin Atlantic for første gang beflyve en rute til Sydamerika, mens selskabet blandt andet også sætter atter en destination i Indien på afgangstavlerne.

Virgin Atlantic træder ind på et nyt marked, når flyselskabet næste år påbegynder beflyvningen af Sydamerika. Det kommer til at ske den 13. maj 2024, hvor flyselskabet sætter gang i flyvningerne til den brasilianske by São Paulo.

Selskabet oplyser, at man vil etablere en rute mellem London-Heathrow og São Paulo Guarulhos International Airport, hvor der året rundt vil blive foretaget daglige flyvninger med et af de 17 Boeing 787-9 Dreamliner-fly, som Virgin Atlantic har i flåden.

Det forventes desuden, at ruten til São Paulo vil tiltrække en vis mængde fragt således, at Virgin Atlantic-flyvninger udover passagerer vil medbringe reservedele til biler, medicin samt madvarer og landbrugsprodukter fra Storbritannien til Brasilien.

Øger kapaciteten til Indien
Netop São Paulo Guarulhos International Airport fungerer som hub for flyselskabet LATAM Airlines, som Virgin Atlantic har en codeshare-aftale med, hvilket giver passagerer mulighed for at rejse videre til 12 lufthavne i Brasilien via det samarbejde.

Udover at få Sydamerika på rutekortet øger flyselskabet også til Indien, da selskabet fra den 31. marts næste år også vil beflyve Kempegowda International Airport ved Bangalore dagligt med et Dreamliner-fly fra London-Heathrow. Det bliver Virgins tredje destination i landet.

Ifølge flyselskabet er Indien dets største vækstmarked efter USA, og når den kommende rute lanceres, vil Virgin Atlantic have en kapacitet på i alt 500.000 sæder årligt på flyvninger mellem Storbritannien og Indien. Siden 2019 har man øget kapaciteten med 250 procent, lyder det.

Dubai og Las Vegas
I det kommende vintertrafikprogram vil Virgin Atlantic desuden flyve mellem London-Heathrow og Dubai International Airport fire gange ugentligt i et Dreamliner-fly, hvor der kan medbringes op til 20 ton fragt på hver flyvning. Denne rute lanceres den 28. oktober i år.

Slutteligt har Virgin Atlantic planer om at flyve mellem Manchester Airport og Las Vegas Airport tre gange ugentligt i løbet af sommeren næste år. Dette bliver atter en Boeing 787-9 Dreamliner-rute, og flyvningerne går i gang den 2. juni næste år.

Koncernchef Shai Weiss slår fast, at han glæder sig over variationen i flyselskabets rutenyheder.

”Vi er begejstrede over at kunne offentliggøre nye ruter på tre kontinenter, som har til formål at give kunderne mulighed for at flyve med stil med Virgin Atlantic. Med både vores debut i Sydamerika, udvidelsen af vores tilstedeværelse i Indien samt væksten i vores portefølje af solrige destinationer (Dubai-ruten, red.) vil vi tilbyde oplevelser til alle slags rejsende.”


Relaterede artikler:

Vender tilbage til Kina med 11 ugentlige afgange

Undrer sig over navnet på nyt Virgin-fly

Hurtig exit for Virgin Atlantic i Billund