(Foto: Widerøe)

Widerøe i nyt codeshare med Air France

Widerøe fortsætter presset mod SAS i Norge med ny codeshare-aftale med Air France. Aftalen omfatter også ruter til Danmark.

Det tidligere SAS-ejede selskab Widerøe indgik for fire måneder siden en codeshare-aftale med KLM på 15 ruter i Norge. Nu udvider selskabet sit codeshare-samarbejde med en ny aftale med KLM-partneren Air France.

Aftalen betyder, at passagerer kan flyve med begge flyselskaber på samme booking og dermed få adgang til et bedre globalt rutetilbud og større fleksibilitet på rejsen. Dermed øger Widerøe nu sammen med Air France KLM yderligere presset på SAS i det norske marked.

“Vores samarbejde med Widerøe vil være af stor betydning for nordmænd, der bor og pendler fra distrikterne. Direkte forbindelse til et internationalt netværk af destinationer på en og samme billet vil give større fri bevægelighed. Vi ser på Widerøe som en vigtig partner for at udvide vores rutenet i Norge,” siger Halvor Gløersen, der er salgsdirektør i Air France KLM Norge.

Samme billet og check-in
Med aftalen, der trådte i kraft den 2. juli, tilføjes AF-koden på en række af Widerøes indenrigsruter. Dermed kan Widerøe-passagerer rejse på samme billet fra en række mindre lufthavne i Norge via Oslo og Bergen til Air France-destinationer verden over.

“Air France og KLMs store netværk giver adgang til flere destinationer for Widerøes kunder og bedre adgang til hele Norge for udenlandske turister,” siger Christian Skaug, der er kommerciel direktør i Widerøe.

Ruter til Danmark er omfattet
Den nye codeshare-aftale omfatter også ruter mellem Danmark og Norge. Det drejer sig om Widerøe-ruterne fra København til Kristiansand og Sandefjord (Torp) samt ruten fra Billund til Bergen. Passagerer vil således kunne rejse fra eksempelvis Paris til Kristiansand på samme billet via Københavns Lufthavn med Air France og Widerøe – eller fra Paris til Bergen via Billund.

Herudover gælder Air France-Widerøe-aftalen ruterne fra Bergen til Florø, Ålesund, Molde, Kristiansund, Sandefjord (Torp), Kristiansand, Bodø, Tromsø, Aberdeen og Gøteborg samt ruterne fra Oslo til Stokmarknes, Leknes, Mosjøen, Mo i Rana, Brønnøysund, Sandnessjøen, Florø, Ørsta-Volda (Hovden) og Gøteborg.

Relaterede artikler:

Widerøe-entré kan føre flere Norges-ruter med sig

KLM øger presset på SAS i Norge

Lavere afgifter får Widerøe til at øge på CPH-ruter