Widrøe er Skandinaviens største regionale flyselskab. (Foto: Widerøe | PR)

Widerøe udskilles fra Torghatten-koncernen

Den svenske kapitalfond EQT køber Torghatten, der er moderselskab for Widerøe. Forinden udskilles Widerøe i et separat selskab, som tidligere Torghatten-ejere får aktier i.

På en af årets sidste dage har den svenske kapitalfond EQT Infrastructure fremsat tilbud om købe aktierne i Torghatten, der er en stor passagertransportkoncern i Norge.

Torghatten ejer sammen med Fjord1 AS aktierne i WF Holding, der driver det regionale flyselskab Widerøe. WF Holding blev etableret i 2013, da flyselskabet blev solgt ud af SAS-koncernen, og Torghatten ejer 66 procent, mens Fjord1 har de resterende 34 procent af ejerskabet.

Det kommende salg af Torghatten til EQT sker dog uden Widerøe. Det er planen at lægge aktierne i WF Holding over i et nyetableret datterselskab kaldet “Flyco”, hvor Torghattens aktionærer får tilbudt én aktie i Flyco for hver aktie de ejer i Torghatten. Ved den kommende uddeling værdisættes hver aktie til 17 norske kroner. Det oplyser Torghatten i en pressemeddelelse.

Dermed får de nuværende Torghatten-aktionærer mulighed for at fortsætte medejerskabet af Widerøe.

Skaber tryghed hos Widerøe
Hos Widerøe, der i lighed med andre flyselskaber også har været udfordret at COVID-19-pandemien, er der glæde over, at parterne er nået frem til den valgte løsning.

“Luftfartsbranchen står midt i den største krise i nyere historie. Det er derfor meget tilfredsstillende, at de nuværende ejere fortsætter på ejersiden og ønsker at fortsætte satsningen på Norges eneste helejede, norske flyselskab,” siger Widerøes koncernchef Stein Nilsen i en pressemeddelelse.

Koncernchefen understreger, at Widerøe også i fremtiden vil have norske og kapitalstærke ejere i ryggen, som kender markedet, branchen og selskabet.

“Dette er en stor fordel for koncernen som helhed og giver os tryghed om, at vi skal fortsætte med at udvikle selskabet,” understreger Stein Nilsen.

Bestyrelsen i Torghatten har enstemmigt besluttet at anbefale aktionærerne at acceptere det fremsatte tilbud.

Største regionale operatør i Skandinavien
Widerøe er Skandinaviens største regionale flyselskab og betjente før coronakrisen flere end 50 destinationer i Norge og Europa, herunder København og Billund. Før coronakrisen var der 3.000 ansatte i koncernen.

Widerøe-koncernen har hovedkontor i Bodø og der beskæftiges 45 fly af typerne Dash og Embraer. Selskaberne i koncernen er Widerøe’s Flyveselskap AS, Widerøe Ground Handling AS, Widerøe Technical Services AS, Widerøe Property AS og Widerøe Asset AS.

 

Relaterede artikler:

Widerøe lukker rute og skærer frekvenser

Norsk flyskat rammer bundlinjen hos Widerøe

SAS afslutter Widerøe-salg