Willie Walsh, koncernchef i IAG, har valgt at gå på pension. Arkivfoto.

Willie Walsh stopper i IAG

Koncernchefen for luftfartsgruppen IAG og tidligere koncernchef i både British Airways og Aer Lingus, 58-årige Willie Walsh, har besluttet at gå på pension.

Willie Walsh, koncernchef for International Airlines Group (IAG), som er moderselskabet bag British Airways, Iberia, Aer Lingus, Level og Vueling, har besluttet sig for at gå på pension.

Han trækker sig fra topposten og bestyrelsen for IAG den 26. marts 2020 og går på pension den 30. juni 2020. Luis Gallego, som i øjeblikket er koncernchef i Iberia, efterfølger Willie Walsh i IAG. Det oplyser IAG i en pressemeddelelse torsdag morgen.

”Willie har stået i spidsen for fusionen og den succesrige integration af British Airways og Iberia, sokm førte til dannelsen af IAG. Under Willies ledelse er IAG blevet en af ​​de førende globale luftfartsgrupper,” siger IAGs formand, Antonio Vázquez.

”Willie har været hovedkraften bag den unikke idé, som IAG er. Jeg er en stor beundrer af hans engagement, stærke ledelse, klare visioner og den måde, som han altid er klar til at påtage sig de udfordringer, der ligger foran ham. Jeg respekterer dybt de resultater, han har opnået som koncernchef for denne gruppe,” siger Antonio Vázquez.

Begyndte karrieren som pilot
58-årige Willie Walsh er fra Irland og indledte sin karriere som 17-årig i Aer Lingus, hvor han blev uddannet til pilot. Under årene som pilot tog han en kandidatgrad i ledelse og business administration, og efter forskellige stillinger inden for luftfart blev han i 2001 koncernchef i Aer Lingus.

I 2005 blev han udnævnt til koncernchef i British Airways, og i 2011 blev han koncernchef i det nye moderselskab IAG efter fusionen mellem British Airways og Iberia.

”Det har været et privilegium at have været medvirkende til oprettelsen og udviklingen af ​​IAG. Jeg har haft fornøjelsen af ​​at arbejde med mange ekstraordinære mennesker i de sidste 15 år i British Airways og i IAG,” siger Willie Walsh i forbindelse med nyheden om den forestående pensionering.

Ny koncernchef med stor erfaring
IAG’s formand glæder sig over, at Luis Gallego er klar til at efterfølge Willie Walsh som koncernchef.

”Luis startede sin karriere i luftfartsindustrien i 1997 med Air Nostrum, og siden 2014 har han været koncernchef for Iberia, hvor han har ledet en dybtgående omstrukturering af dette flyselskab. Bestyrelsen er overbevist om, at Luis er den rigtige person til at lede IAG i den næste fase af dets udvikling, og vi ser frem til at arbejde tæt sammen med Luis i hans nye rolle,” siger Antonio Vázquez.

 

Relaterede artikler:

IAG køber stort europæisk flyselskab

IAG kom stærkt ud af 2018

Derfor ville IAG købe Norwegian