Airbus A320 fra Wizz Air i Ålesund-Vigra lufthavnen. (Foto: shutterstock_685899301)

Wizz Air i udvidet samarbejde med Widerøe

Wizz Air har indgået en aftale med Widerøe Ground Handling om at købe handlingydelser i ni norske lufthavne. I forvejen håndteres det ungarske lavprisflyselskab af SAS Ground Handling i Oslo.

Det er skæbnens ironi, at store flyselskaber på det norske marked som SAS og Widerøe også leverer handlingydelser i lufthavnene, for så er de nemlig tvunget til at hjælpe konkurrerende flyselskaber.

Siden slutningen af 2020 har SAS Ground Handling således leveret handlingsydelser til Wizz Air i Oslo Lufthavn, og nu har det ungarske lavprisflyselskab indgået en større samarbejdsaftale med Widerøe Ground Handling (WGH), der i forvejen er det største handlingselskab i Norge.

Wizz Air vil fremover få leveret handlingydelser fra WGH i Ålesund, Bergen, Molde, Bodø, Haugesund, Kristiansund, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Siden slutningen af 2020 har WGH også betjent Wizz Air i Alta, Evenes og Kirkenes, og gennem mange år har der også været et samarbejde i Sandefjord Torp.

Tre måneders forberedelse
Den udvidede samarbejdsaftale træder i kraft i midten af juni, og det er opgaver som indcheckning, passagerassistance, lastning og losning af bagage og fragt, rapportering til flyvende personale samt diverse serviceopgaver, når flyene er på jorden.

“Vi er utrolig stolte over, at have fået denne tillidserklæring fra Wizz Air og skal bruge tiden frem mod opstarten til gode forberedelser til en leverance vi sammen kan være stolte af,” siger kommerciel direktør Kjell Ivar Maudal fra Widerøe Ground Handling.

Med aftalen vil Wizz Air benytte WGH i alle de lufthavne i Norge, som selskabet flyver til med undtagelse af Oslo Lufthavn.

“Vi er glade for at samarbejde med lokale selskaber i Norge, og denne udvidelse underbygger flyselskabets engagement og langsigtede planer i Norge,” siger András Sebökm der er supply chain-direktør hos Wizz Air.

Wizz Air kan være på vej til Menzies
WGH tilbyder sine ydelser i 41 norske lufthavne, mens Aviator er til stede i syv norske lufthavne.

I Oslo Lufthavn er det udelukkende SAS Ground Handling og Menzies, der leverer handlingydelser, og det forlyder, at Wizz Air angiveligt inden sommeren skifter SGH ud med Menzies, der også er leverandør til Norwegian.

 

Relaterede artikler:

Widerøe: Rejs med Norwegian

SAS-selskab skal hjælpe Wizz Air i Norge

Norwegian og Widerøe i nyt samarbejde