Wizz Air Airbus A320 i Aarhus Lufthavn i 2011. (Arkivfoto: Aarhus Lufthavn | PR)

Wizz Air lukker rute til Aarhus

Det ungarske lavprisflyselskabs entré i Aarhus Lufthavn blev ganske kortvarigt. Ruten fra Gdansk til Aarhus blev etableret den 29. marts i år, og allerede den 27. september flyver Wizz Air den sidste rundtur til Aarhus.

Europas femtestørste lavprisflyselskab er ungarske Wizz Air. Overraskelsen var stor, da selskabet tidligere på åretvalgte Aarhus Lufthavn tilden første entré i det danske marked. Det skete med en flyrute fra Gdansk til Aarhus.

Beslutningen kom især bag påruteudviklingsafdelingen i Billund Lufthavn, der havde arbejdet gennem længere tidpå at tiltrække selskabet.Flyruter til Polen står nemlig også øverst på Billund Lufthavns ønskeseddel med et årligt marked på 25.000 passagerer mellem Vestdanmark og Polen.

Siden den 29. marts har ruten mellem Gdansk og Aarhus været opereret to gange om ugen, henholdsvis tirsdage og lørdage med et Airbus A320-fly med plads til 180 passagerer.

I den kommende vinterfartplanhavde Wizz Air allerede disponeret to ugentlige afgange på mandage og fredage på ruten mellem Gdansk og Aarhus. Men de får ikke lov til at blive realiseret.

Wizz Air har i stedet besluttet at lukke ruten allerede den 27. september 2011.

“Det er naturligvis beklageligt, men det kommer ikke som noget chok for lufthavnen. Vi glæder os i stedetover den tid, der gik godt samt at vore øvrige aktiviter udvikler sig tilfredsstillende,“ siger administrerende direktør Ole Paaske fra Aarhus Lufthavn i en kommentar til Wizz Air´s beslutning.

Med lukningen af ruten mellem Aarhus og Gdansker vintertrafikprogrammet i Aarhus Lufthavnblevet slanket betydeligt, idetRyanairogså vinterlukker ruterne til Oslo-Rygge og Girona-Barcelona. Derfor vil Aarhus Lufthavn indtil viderekun tilbyde udenrigsruter til London-Stansted, Stockholm, Gøteborg, Helsinki og Oslo i vinterhalvåret 2011/12.

Hvorvidt Wizz Air fremover vil dukke op i andre danske lufthavne er endnu usikkert. Selskabet havde oprindeligt søgt “slots“ i Københavns Lufthavn fra vintersæsonen 2011/12, men Wizz Air har netop meddelt, at disse ikke vil blive benyttet. I stedet vil det ungarske lavprisflyselskab fortsætte flyvningerne fra Malmø-Sturup til henholdsvis Beograd, Budapest, Gdansk, Katowice og Warszawa.