En Airbus A320-200 fra det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

Wizz Air med fire nye skandinaviske ruter fra Baltikum

I slutningen af oktober åbner Wizz Air to nye skandinaviske ruter fra både Vilnius og Tallinn, og det ungarske lavprisflyselskab fortsætter dermed sin hastige ekspansion.

Wizz Air ligger ikke stille under coronapandemien. Flyselskabet har været ekstremt aggressive med ruteåbninger i foråret og hen over sommeren på bagsiden af nedlukningen.

Nu annoncerer det ungarske lavprisflyselskab atter nye ruter, og denne gang åbner Wizz Air blandt andet fire ruter til skandinaviske destinationer.

Fra Wizz Airs base i den litauiske hovedstad, Vilnius, åbnes der 22. oktober 2020 en forbindelse til Stockholm Skavsta med tre ugentlige afgange. Og to dage senere åbner selskabet en rute fra Vilnius til Trondheim med to ugentlige afgange.

Fra den estiske hovedstad, Tallinn, åbner Wizz Air en rute 23. oktober til Sandefjord Torp ved Oslo med tre ugentlige afgange, og dagen efter åbnes en rute med to ugentlige afgange fra samme by til Trondheim.

Stor satsning på Vilnius
Foruden ruterne til de skandinaviske destinationer åbner Wizz Air også ruter fra Vilnius til Birmingham, Liverpool og Hamborg. Et tredje fly tilføjes basen i Vilnius i forbindelse med de fem ruteåbninger.

”Vi er glade for at kunne annoncere yderligere udvidelse af vores lokale netværk ved at tilføje den nye Airbus A320ceo på Vilnius-basen. Ved at introducere fem nye ruter fra Vilnius og to fra Tallinn giver vi kunderne mulighed for at udforske nye kulturer og byer,” siger George Michalopoulos, kommerciel direktør i Wizz Air.

”Vi er overbeviste om, at Wizz Airs ultra lave priser og det udvidede rutenetværk vil gøre rejser overkommelige for stadig flere passagerer samt bidrage til vækst i den lokale turistsektor.”

Siden 2011 har Wizz Air transporteret næsten 7,7 millioner passagerer på ruterne fra Vilnius. Sammen med de fem nyeste rute-annonceringer tilbyder det ungarske lavprisflyselskab nu 24 ruter fra den litauiske hovedstad til 14 lande – herunder en rute til Billund.

Massiv fremfærd i Skandinavien
Wizz Air er det førende flyselskab i Central- og Østeuropa og har i de senere år haft massiv vækst. På trods af coronakrisen åbner selskabet således stadig en række nye ruter, og herunder har der været flere åbninger til nordiske destinationer.

I sidste uge annoncerede Wizz Air, at det fra midten af oktober atter placerer to Airbus A320 i Riga. Det betyder, at ruterne til Bergen og Reykjavik/Keflavik vender tilbage. Herudover åbner nye ruter fra Riga til Billund, Stockholm Skavsta og Trondheim. Ruten til Billund vil blive betjent to gange om ugen, og Wizz Air går dermed ind i konkurrence med airBaltic på ruten.

Wizz Air har på det seneste desuden foretaget flere baseetableringer eller –udvidelser. Der er blandt andet tale om Billund-ruterne til Larnaca (Cypern), Lviv (Ukraine) og Sofia og København-ruterne til Sankt Petersborg og Larnaca.

Den hastige ekspansion, som Wizz Air i øjeblikket repræsenterer, kan meget snart ende med, at flyselskabet bliver det tredjestørste i Skandinavien efter SAS og Norwegian.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air vil åbne rute fra Billund til Riga

Dansker i bestyrelsen for Wizz Air

Wizz Air bruger coronakrisen til vækst