Airbus A320 fra Wizz Air i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn | PR)

Wizz Air vil åbne rute fra Billund til Riga

En ny rute til Billund og fire andre nordiske destinationer er resultatet af, at Wizz Air atter vil placere to Airbus A320 i Riga International Airport.

Det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air har fredag annonceret, at man fra midten af oktober atter vil have to basefly i Riga International Airport.

Dermed har selskabet reverseret en beslutning fra februar om at trække et af flyene fra basen i den lettiske hovedstad. Dengang forsvandt ruterne til Bergen, Reykjavik-Keflavik, Barcelona og Tel Aviv, men de to førstnævnte destinationer vender tilbage, når det andet basefly atter får plads i lufthavnen i Riga.

Herudover er der også blevet plads til nye ruter, der har Billund, Stockholm-Skavsta, Trondheim, Hamborg og Birmingham som destination. Dermed er det fremover seks nordiske destinationer, der vil blive betjent fra Riga, idet Wizz Air allerede flyver til Sandefjord Torp ved Oslo.

Overkapacitet og øget konkurrence
Ruten fra Billund til Riga vil blive trafikeret to gange om ugen på mandage og fredage, hvilket vil være ideelt til forlængede weekender i den lettiske hovedstad.

Der flyves kl. 11.40 fra Riga lokal tid og med ankomst kl. 12.25 i Billund. Herefter vendes flyet på 30 minutter og returnerer kl. 12.55 mod Riga, hvor det lander kl. 15.35. Det er de velkendte 180-sæders Airbus A320-fly, der skal bringe de danske rejsende frem og tilbage.

I forvejen flyver airBaltic fem gange om ugen mellem Billund og Riga med 145-sæders Airbus A220, så der er udsigt til konkurrence på ruten, hvor Wizz Air har annonceret priser fra 109 kroner per enkeltrejse.

Dermed har airBaltic en ugentlig kapacitet på 1.450 sæder på ruten, mens Wizz Air kommer ind med 720 sæder. For at sætte dette i perspektiv var der i hele 2019 næsten 53.000 passagerer på airBaltic-ruten, hvorfor der er udsigt til overkapacitet og øget konkurrence.

Nyt frontalangreb mod airBaltic
Den fortsatte ungarske lavprisekspansion fra basen i Riga er en torn i øjet på airBaltic, der i dag har en dominerende position i Riga International Airport. I forvejen flyver airBaltic – udover til Billund – nemlig også  til Bergen, Hamborg, Reykjavik-Keflavik, Stockholm-Arlanda og Trondheim, der alle er nye Wizz Air-destinationer.

Siden 2010 har Wizz Air fløjet 3,8 millioner passagerer på ruterne til og fra Riga, og med tilbagekomsten af det andet basefly vil der være 15 ruter til 10 lande.

 

Relaterede artikler:

Billund får rute til Bacău

To nye ruter fra danske lufthavne

Billund lander ny rute til Ukraine