Wizz Air – på vej mod CPH Go?

Det ungarske lavprisflyselskab har hidtil opereret mellem Malmø og Prag samt fire øvrige destinationer fra den sydsvenske lufthavn. Selvom Wizz Air har søgt slots i Københavns Lufthavn fra 1. november er det ikke givet, at selskabet kommer i denne omgang.

Fra Malmø kan man flyve til Budapest, Gdansk, Katowice, Prag og Warszawa med det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air. Selskab har angiveligt i længere tid haft den danske hovedstadslufthavn i kikkerten for fremtidige operationer, hvilket også bekræftes ved, at Wizz Air har søgt om landings- og starttilladelser i Københavns Lufthavn fra den31. oktober.

Fra Københavns Lufthavn har Wizz Air ansøgt om slots til Gdansk, Katowice og Warszawa i Polen samt til den tjekkiske hovedstad Prag. Det kunne være en klar tilkendegivelse af, at selskabet ønsker at flytte afgangene over på den anden side af Øresund.

Men flere af de seneste rute-dispositioner fra Wizz Air kan så tvivl om disse planer.

Først og fremmest ophører ruten mellem Malmø og Prag den 19. september. En rute som tidligere var helårsrute. Herudover har Wizz Air netop besluttet at åbne en ny rute mellem Malmø og Beograd. Denne rute starter op den 15. december.

At ruten til Prag lukkes samtidig med en ny rute fra Malmø til Beograd etableres kan indikere, at Wizz Air ikke umiddelbart bliver et af de nye selskaber i CPH Go lavprisfingeren. Men at flytte afgangene fra Malmø til København kan måske gøres som en rask lille beslutning, der hverken påvirker flyenes rotation – eller for den sags skyld i nævneværdig grad får indflydelse på passagerernes rejseplaner, så intet kan udelukkes endnu.

Wizz Air har tidligere markedsført selskabets afgange med destinationsnavn Malmø/København. Dette er selskabet nu ophørt med angiveligt efter påtale fra Københavns Lufthavn.

Læs også:

Ungarske Wizz Air også lun på Københavns Lufthavn