Wizz Air Airbus A321. (Foto: Wizz Air | PR)

Wizz Air vil stifte nyt flyselskab

Wizz Air vil udvide antallet af datterselskaber med Wizz Air Malta, der efter planen skal gå i luften til oktober. Det maltesiske selskab skal være med til at styrke positionen i Europa.

Hvis alt går efter planen, vil Wizz Air snart være klar med endnu et datterselskab.

Det ungarske lavprisflyselskab har nemlig til hensigt at oprette et maltesisk datterselskab, der således vil knytte sig til de eksisterende selskaber Wizz Air UK og Wizz Air Abu Dhabi.

Wizz Air vil indgive en ansøgning om, at det nye datterselskab får tildelt en kommerciel driftstilladelse (AOC) fra Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, EASA, og en driftstilladelse fra det civile maltesiske luftfartsdirektorat, CAD.

Ansøgningerne vil være baseret på dokumentet ’Aftale om omfordeling af ansvar’, der tirsdag blev underskrevet af EASA og CAD. Hvis tilladelserne kommer i hus, kan Wizz Air Malta begynde driften i oktober i år med Malta-registrerede fly.

Vil understøtte ekspansion i Europa
Koncernchef i Wizz Air, József Váradi, er glad for at kunne annoncere de nye planer om et datterselskab i Malta.

”Wizz Air evaluerer konstant strukturen af ​​sin forretning og udforsker mulighederne for at få nye AOC’er og baser i og uden for Europa,” siger han.

”Den vellykkede etablering af Wizz Air Malta senere på året vil være med til at styrke vores stærke position og understøtte vores ekspansionsplaner i Europa. Vi ser frem til at arbejde sammen med EASA og de maltesiske myndigheder for at tage denne ansøgning videre.”

Også genereldirektør i CAD, Charles Pace, ser frem til samarbejdet med Wizz Air:”Det er en ære at have Wizz Air som et af de flyselskaber, der vælger Malta som et af deres vigtigste forretningssteder,” siger han.

Flyselskaber er vilde med Malta
Wizz Air Malta vil give det ungarske lavprisflyselskab økonomiske fordele og en strategisk vigtig position i Europa og Nordafrika.

I forvejen har selskabet som nævnt datterselskaber i Storbritannien og Abu Dhabi, og Wizz Air har tidligere forsøgt sig med andre datterselskaber. Wizz Air Bulgaria blev lanceret i 2005, men indstillede driften i 2011. Wizz Air Ukraine blev etableret i 2008, men lukkede ned igen i 2015. Wizz Air Romania var et planlagt datterselskab, men det kom aldrig i luften.

Til gengæld ser det altså ud til nu, at Wizz Air Malta bliver det næste datterselskab i porteføljen, og selskabsregistrering i Malta er også et yndet træk fra flere flyselskaber. Det nationale flyselskab Air Malta deler luftrum med Ryanair-datterselskaberne Malta Air og Lauda Europe. Herudover er der registreret 14 charterflyselskaber i det lille land med med blot cirka 525.000 indbyggere.

Foruden de økonomiske gevinster ved at etablere et selskab i Malta, er der også strategiske fordele. Med udgangspunkt fra Malta er hele Vesteuropa inden for rækkevidde med blandt andet Spanien og Frankrig. Den maltesiske position vil desuden give god mulighed for at udvide rutenetværket i det nordlige Afrika.

 

Relaterede artikler:

Wizz Air vil erobre Storbritannien med 50 fly

Wizz Air klar med nyt flyselskab i Mellemøsten

Wizz Air forventer firedobling i 2030