Skuli Mogensen, grundlægger og tidligere koncernchef i WOW air.

WOW air åbner to nye ruter til Canada

Islandske WOW air er i gang med at kopiere Icelandairs hubstrategi. Lavprisflyselskabet åbner nu ruter fra Keflavik til Montreal og Toronto.

Icelandair har gennem de seneste fem år skabt en forrygende succes med strategien om at lade Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik være hub for flytrafikken det nordlige Europa og Nordamerika.

Når Icelandair næste år åbner den 16. nordamerikanske rute, vil det islandske flyselskab på øget konkurrence fra en lavpriskonkurrent.

Det er islandske WOW air, der i maj måned næste år åbner to nye ruter til henholdsvis Montreal og Toronto. Fra den 12. maj flyves der fire gange ugentligt fra Keflavik til Montreal, og blot en uge senere vil flyselskabet åbne en rute fra Keflavik til Toronto – også med flyvninger fire gange om ugen.

WOW air benytter fly af typen Airbus A321 med plads til i alt 200 passagerer og flyver i forvejen fra Keflavik til Boston og Baltimore-Washington.

Duel med Icelandair til Montreal
Med åbningen af ruten til Montreal kommer der for første gang en direkte duel mellem Icelandair og WOW air om en ny rute, idet begge flyselskaber åbner til Montreal med blot en uges mellemrum.

Icelandair åbner fra Keflavik til Montreal den 19. maj, hvilket er en uge senere end konkurrenterne fra WOW. I modsætning til WOW air´s nyere Airbus A321-fly, flyver Icelandair med ældre Boeing 757, der har plads til 183 passagerer, hvilket er 17 færre end lavpriskonkurrenten.

WOWair vil flyve på mandage, onsdage, fredage og søndage kl. 15.25 fra Keflavik til Montreal med returflyvning kl. 19.55. Icelandair sætter kursen mod Montreal et par timer senere, idet FI805 forlader Keflavik-lufthavnen kl. 17.05, og vender snuden hjemad kl. 21.05. Icelandair flyver på mandage, tirsdage, torsdage og lørdage, og undgår dermed behændigt konkurrencen med WOW med undtagelse af mandagen.

Indtil videre har Icelandair en fordel at et større rutenet og flere fly, hvorfor det er muligt at skabe fødetrafik til Keflavik fra en lang række europæiske lufthavne, da passagergrundlaget på Island i sig selv ikke er tilstrækkeligt.

WOW air blev etableret i slutningen af 2011 af den islandske rigmand Skúli Mogensen. I dag har flyselskabet fem fly, henholdsvis tre Airbus A320 samt to helt nye Airbus A321. De to nye A321-fly, med registreringen TF-MOM og TF-DAD, blev overtaget fra russiske UTair Aviation, der fløj ind i krise i slutningen af 2014.