Et af WOW Airs nuværende Airbus A330-300 fly.

WOW Air bestiller syv nye fly

WOW Air har bestilt syv nye Airbus-fly, hvoraf fire er langdistancefly af typen A330-900neo, der ifølge selskabet kan flyve Island – Hawaii nonstop.

I juni 2012 gik det islandske lavprisselskab WOW Air i luften med to Airbus A320-fly leaset fra det litauisk registrerede flyselskab Avion Express og ingen egen driftstilladelse. Omkring 6,5 år senere – i slutningen af 2018 – forventer selskabet at have 24 leasede og købte fly på egen driftstilladelse.

Det står klart efter at WOW Air har annonceret, at de fra midten af 2017 og 18 måneder frem kommer til at tage i alt syv nye og brugte fly ind i flåden.

Fra Island til Hawaii
Mest opsigtsvækkende er det, at WOW Air leaser fire spritnye Airbus A330-900neo fly fra CIT Aerospace på 12-årige kontrakter. Dermed mere end fordobler selskabet antallet af langdistancefly, da man i dag opererer tre Airbus A330-300 fly. Flyene er kommet ind i WOW Air-flåden i løbet af 2016 og gjort det muligt for selskabet at åbne ruter fra Island til USA’s vestkyst.

De fire fly kommer til WOW Air i slutningen af 2018 og får plads til 365 passagerer i et ét-klasses layout. 42 af sæderne vil dog være bredere end de andre sæder og have mere benplads.

Ifølge WOW Air, så vil flyene være i stand til at flyve med en fuld passagerlast mellem Island og Honolulu på Hawaii samt mellem Island og Hong Kong. Om det er det de skal bruges til, er dog ikke sikkert.

Airbus A330-900neo er det nyeste medlem af Airbus’ ”widebody-familie” og er udstyret med en ny generation af Rolls-Royce Trent 7000-motorer og en række aerodynamiske forbedringer, der tilsammen giver en brændstofreduktion per sæde på 14 procent. TAP Portugal forventes som det første selskab at tage flytypen i brug i marts næste år.

Langt mere økonomisk
Derudover får WOW air to Airbus A321ceo direkte fra Airbus og et Airbus A321neo-fly fra leasingfirmaet ALC. De syv fly vil øge WOW Airs kapacitet med omkring 50 procent.

”Denne tilføjelse vil hjælpe os med at vokse endnu mere, og flyve længere afstande end før. En større og yngre flåde vil uden tvivl gavne os i det stadigt voksende, konkurrenceprægede luftfartsmarked, da helt nye fly er langt mere økonomisk,” siger Skuli Mogensen, direktør for WOW Air.

I dag har WOW Air 12 fly i sin flåde i form af to Airbus A320-fly, syv Airbus A321-fly og de tre Airbus A330-300 fly. I løbet af foråret modtager selskabet tre Airbus A321-fly, et Airbus A321neo-fly og et Airbus A320neo-fly. De i alt 17 fly skal betjene 32 ruter fra Island til Nordamerika og Europa.

 

 

Relaterede artikler:

WOW air øger på fire nordamerikanske ruter

WOW air overvejer Asien-ruter

WOW Air udvider flyflåde

WOW Air får langdistancefly

WOW air overtager fly fra russisk flyselskab