(Foto: WOW)

WOW air-rute til Billund

Det islandske lavprisselskab WOW air vil i sommerhøjsæsonen næste år flyve en gang om ugen mellem Billund og Reykjavik på Island.

Efter to års fravær får Icelandair igen konkurrencen i sommerhøjsæsonen på ruten mellem Billund og Reykjavik. Det sker når det islandske lavprisselskab WOW air den 12. juni næste år starter med at flyve på ruten.

Fra 2007 til 2012 fløj Iceland Express op til tre gange om ugen mellem Reykjaviks Keflavik lufthavn og Billund Lufthavn i juni, juli og august. I efteråret 2012 blev Iceland Express købt af WOW air. De to selskaber konkurrerede sammen med Icelandair om trafikken til og fra vulkanøen. Og på adskillige ruter fløj to eller alle tre selskaber vingespids mod vingespids.

Det var ikke rentabelt i længden, og derfor endte WOW air med at overtage Iceland Express. I kølvandet på overtagelsen skar WOW air sit rutenet til. I nedskæringerne indgik den tidligere Iceland Express-rute til Billund.

En ugentlig flyvning
Nu er WOW air imidlertid parat til at vende tilbage. Der bliver dog kun tale om én ugentlig flyvning, hvor der flyves fra Billund til Reykjaviks Keflavik Lufthavn fredag eftermiddag og retur mandag morgen frem til 30. august.

Hvad der sker med flyet efter at det er landet i Billund mandag kl. 11.40 frem til det skal afgå fredag kl. 12.30 vides ikke. Men forklaringen skal muligvis findes i at færøske Atlantic Airways operere et Airbus A319-fly for WOW air. Der kunne derfor være tale om at flyet sendes til Billund for at løse opgaver for Atlantic Airways i hverdagene.