Airbus A321-200 - TF-DOG - i London Stansted Airport (Foto: MAG London Stansted Airport)

WOW air sælger fly til Air Canada

Kriseramte WOW air styrker likviditeten med 80 millioner ved at sælge fire Airbus A321-fly til Air Canada og dropper Gatwick til fordel for alternativ London-lufthavn.

Mens WOW air venter på, at handelen med den amerikanske kapitalfond Indigo Partners skal falde på plads, har selskabet fået en kærkommen økonomisk håndsrækning.

Det er nemlig lykkedes at indgå en aftale med Star Alliance-selskabet Air Canada, der køber fire Airbus A321-200. Flyene leveres til det canadiske flyselskab i januar 2019, og transaktionen kommer til at tilføre den slunkne pengekasse lidt mere end 12 millioner dollars, eller hvad der svarer til 80 millioner kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra WOW air.

Der er tale om de fire A321-fly med registreringerne TF-MOM, -DAD, -KID, -SON, der alle har været på en finansiel leasingaftale via russiske VEB Leasing.

Efter denne handel vil WOW air have otte A321-200ceo, to A321-200neo samt en A320-200neo tilbage i flåden, som således er blevet reduceret fra 20 til 11 enheder.

I sidste uge måtte WOW air opsige 111 af selskabets omkring 1.100 ansatte, og flysalget er en del af planen for at sikre likviditet til den fortsatte operation.

Fra Gatwick til Stansted
Udover afskedigelser og flysalg er WOW air i gang med at justere tidtabellen som følge af den kommende slankning af flåden. Som et led i en omfattende spareplan vil det islandske lavprisflyselskab også flytte lufthavn i London.

Det betyder, at WOW air fra den 31. marts skifter London Gatwick Airport ud med lavprislufthavnen London Stansted Airport. Det er billigere at operere fra Stansted-lufthavnen, og herfra vil der blive tilbudt daglige flyvninger til Keflavik i det kommende sommertrafikprogram. Det har samtidig været muligt at sikre sig et slotpar med afgang mod Keflavik kl. 11.20, hvormed ankomsterne på Island er tilpasset flyvningerne til USA og Canada.

“Det glæder os, at WOW air har valgt London Stansted Airport som base for London-operationerne. Vi kunne se, at der var en rigtig stor efterspørgel hen over sommeren på WOW airs direkte flyvninger til Reykjavik og derfra videre til USA i kombination med indkommende turisme til London og det østlige England. Vi ser frem til at byde flere WOW air-passagerer velkommen til London Stansted Airport næste år,” siger Mats Sigurdson, der er ruteudviklingsdirektør hos London Stansted Airport.

WOW air understreger, at man vil fortsætte med at betjene Gatwick frem til udgangen af marts.

 

Relaterede artikler:

Massefyringer hos kriseramt flyselskab

WOW air tabte en million om dagen

WOW air reddet af amerikansk kapitalfond