Airbus A321-200 fra WOW air.

WOW Air udvider flyflåde

Islandske WOW Air udvider over de næste to år flåden med fem fly. Det første af de nye fly er kommet direkte fra fabrikken og har traditionen tro fået et “familie-navn”.

Det islandske flyselskab WOW Air har fart på. Selskabet er lige nu ved at indfase sine første langdistancefly og åbne ruter til den amerikanske vestkyst. Men det gør det ikke alene. Samtidig fortsætter WOW Air med at udvide sin flåde af mellemdistancefly.

Således har WOW Air indgået en aftale med Air Lease Corporation (ALC) om at lease i alt fem Airbus fly. Der er tale om tre Airbus A321-200, en A320neo og en A321neo.

Det første af de tre Airbus A321-200 fly er allerede i sving hos WOW Air, der modtog det spritnye fly i midten af maj under to uger efter at det var rullet ud fra Airbus-fabrikken i Hamborg. Flyet var egentlig tiltænkte LAN Airlines i Sydamerika, men er altså nu endt på Island. Flyet tilslutter sig WOW Airs flåde, der udover det nye fly består af fire Airbus A321-fly, to Airbus A320-fly og et Airbus A330-fly.

Opfindsomme indregistreringer
Med registreringen TF-GMA fortsætter WOW Air gimmicken med at give flyene særligt opfindsomme indregistreringer, da GMA med lidt god vilje kan tolkes som en kort udgave af det engelske ord ”grandmother”, der betyder bedstemor. Da selskabet sidste år modtog de første to Airbus A321-fly, fik de registreringerne TF-MOM og TF-DAD. Og i efteråret sidste år omregistrerede WOW Air sine to lidt mindre Airbus A320-fly. De blev indregistreret som TF-BRO og TF-SIS med henvisning til slangudtrykkene for de engelske ord for bror og søster, brother og sister. I februar i år modtog selskabet yderligere to Airbus A321-fly, som fik registreringerne TF-KID og TF-SON, hvor de tre sidste bogstaver betyder henholdsvis barn og søn på engelsk.

De to øvrige A321-200 fly leveres i tredje og fjerde kvartal i år. Airbus A320neo-flyet leveres i første kvartal næste år og A321neo-flyet kommer i første kvartal 2018.

Netop nu er WOW Air ved at indfase tre Airbus A330-300 fly. De nye fly indrettes med 350 sæder og skal blandt andet bruges på selskabets kommende rute mellem Reykjaviks Keflavik Lufthavn og San Francisco. Storbyen på den amerikanske vestkyst er kendt som en by med et stort homoseksuelt miljø. Og her vil man sandsynligvis klappe i hænderne, når de ser WOW Airs lilla Airbus-fly i lufthavnen. Flyet får nemlig registreringen TF-GAY.

Kopieret rivalen
WOW Air har de senere år med succes kopieret lokalrivalen Icelandairs koncept med at forbinde destinationer i Europa og USA ved hjælp af mellemlandinger og flyskift på Island. Således flyver selskabet fra en lang række europæiske byer til Reykjavik, samt mellem Reykjavik og Boston og Washington i USA. I maj åbnede man ruter til Montreal og Toronto, og til juni kommer WOW Air-ruter til Los Angeles og San Francisco.

 

 

Relaterede artikler:

WOW Air får langdistancefly

WOW Air udvider flåden igen

WOW air til San Francisco og Los Angeles

WOW Air: Stop i Island fremgår tydeligt

WOW Air-markedsføring i en gråzone