Estiske Xfly har åbnet en Line Maintenance Station i Stockholm Arlanda. Foto: Xfly

Xfly stationerer mekanikere i Stockholm

Den estiske SAS-partner Xfly åbner en såkaldt Line Maintenance Station i Stockholm Arlanda, hvor mekanikere vil foretage løbende arbejde på selskabets flyflåde.

Xfly har fået nye faciliteter i Stockholm Arlanda for bedre at kunne servicere sine fly.

Faciliteterne består af en Line Maintenance Station, hvorfra mekanikere i det daglige kan reparere og vedligeholde flyene. Kapaciteten vil primært blive brugt til at vedligeholde egen flåde, men i fremtiden er det også planen, at Xfly vil tilbyde servicen til andre flyselskaber.

Ifølge det estiske flyselskab, der er datterselskab til Nordica og tidligere hed Regional Jet, har coronakrisen givet mulighed for at forberede sig på udviklingen i årene frem.

”Jeg er meget glad for, at vi nu kan kontrollere og planlægge vedligeholdelsen af ​​vores flåde efter egne behov. Egen vedligeholdelsesfunktion i Arlanda giver os mere frihed og mere fleksibilitet til at udføre linjevedligeholdelse på vores fly uanset tid eller dato. Dette tilføjer mærkbar værdi til vores kunder,” siger Peeter Soasepp, vedligeholdelseschef i Xfly.

Embraer-fly tilgår flåden
Coronakrisen har haft store konsekvenser for Xfly-flåden, der er blevet en del mindre end tidligere. Før krisen havde det estiske selskab 23 fly, men i dag består flåden kun af 14 fly. Xfly råder i øjeblikket over syv ATR 72 og syv Bombardier CRJ-900, der tilsammen har en gennemsnitsalder på 10 år.

På et endnu ukendt tidspunkt vil Xfly øge flåden med Embraer-fly. I slutningen af februar 2020 – altså før krisen – var meldingen, at selskabet ville anskaffe syv Embraer E195 for at øge produktionen. Det var på samme tidspunkt, at navneskiftet fra Regional Jet til Xfly fandt sted. Dette skete for at fjerne den vildtledende betegnelse ”Jet” fra navnet, da selskabet også har turbopropfly.

Xfly opererer blandt andet regionalflyvninger for SAS i Danmark og Sverige, og Stockholm Arlanda er en af de vigtigste baser for selskabet. Line Maintenance-stationen i lufthavnen er derfor et vigtigt skridt, så mekanikere kan foretage daglige, ugentlige og uforudsete kontrol af flyene. Til sammenligning er såkaldt Base Maintenance vedligeholdelsesarbejde, der planlægges nogle måneder frem i tiden.

Udover baser i Tallinn, København og Aarhus åbner Xfly også snart en base i den litauiske hovedstadslufthavn ved Vilnius.

 

Relaterede artikler:

Officielt: Nordica køber LOT ud af Xfly

Xfly: Markedet får behov for 500 regionale fly

SAS-leverandør bliver til Xfly