Norwegian-fly i Københavns Lufthavn. (Foto: Ernst Tobisch)

10 nye Norwegian-ruter fra Danmark

Norwegian øger i sommertrafikprogrammet 2023 fra 11 til 13 basefly i Københavns Lufthavn, og dermed vokser den udbudte kapacitet med 450.000 sæder.

I 2019 var der 5,2 millioner Norwegian-passagerer i Københavns Lufthavn, hvormed det norske lavprisflyselskab var den næststørste operatør efter SAS med en markedsandel på 17,2 procent.

Sidenhen fløj Norwegian ind i økonomisk turbulens og en coronapandemi, og derfor faldt markedsandelen i 2021 til 12,2 procent og 1,1 millioner passagerer.

Det kommer til at ændre sig, for næste sommer vil Norwegian beskæftige 13 fly fra basen i Københavns Lufthavn mod 11 fly i den forgangne sommer. Det øger den samlede udbudte kapacitet i det danske marked med 450.000 sæder og skaber mulighed for at etablere 10 nye ruter samt tilføje flere frekvenser på eksisterende ruter.

Nye destinationer på rutekortet fra CPH bliver Bologna, Palermo og Napoli i Italien, Bordeaux i Frankrig, Madrid og Tenerife i Spanien, Manchester i Storbritannien, Porto i Portugal, Pula i Kroatien samt Vilnius i Litauen. Norwegian fløj til både Madrid og Tenerife før pandemien, og nu vender begge destinationer tilbage på helårsruter.

Flere konkurrenceudsatte ruter
Til mange af destinationerne kommer Norwegian til at flyve i direkte konkurrence med primært SAS og til dels Ryanair, men der bliver også konkurrence til selskaber som Corendon Airlines (Tenerife), EasyJet (Manchester) og Iberia Express (Madrid). Norwegian ser dog ud til at bliver alene på ruterne til Bordeaux og Porto.

“Vi er glade for at kunne præsentere 10 nye ruter med Norwegian fra Københavns Lufthavn næste sommer. Den sommersæson, vi netop har lagt bag os, har vist, at rejselysten i de nordiske lande er ganske høj, og vi forventer, at den udvikling fortsætter i 2023,” siger Magnus Maursund, koncerndirektør for Network, Pricing & Optimisation i Norwegian.

Udover de 10 nye ruter øger Norwegian også antallet af afgange fra København til eksempelvis Dublin, Edinburgh Málaga, Paris, Pisa, Prag, Riga, Rom og Tel Aviv.

I sommeren 2023 vil Norwegian samlet beskæftige 85 fly, og det giver samtidig mulighed for at åbne 11 nye ruter fra Norge. Her vil der blive tilbudt 10 nye ruter fra Oslo Lufthavn til Alanya-Gazipasa, Bari, Bologna, Bukarest, Milano-Bergamo, Porto, Skopje, Sofia, Tenerife og Thessaloniki. Herudover vil Norwegian også flyve fra Bergen til Milano-Bergamo.

 

Relaterede artikler:

Norwegian vil åbne baser i Barcelona og Riga

Norwegian etablerer ny dansk indenrigsrute

54 danske Norwegian-ruter i sommeren 2022