Lufthansa-fly parkeret i Frankfurt Rhein-Main lufthavnen. (Arkivfoto: Lufthansa)

11 europæiske BAR-organisationer i forenet opråb

Repræsentanter for flyselskaber i en lang række lande kræver, at de europæiske regeringer og EU hurtigt får etableret fælles digital løsning for flyrejser under coronapandemien.

11 europæiske BAR-organisationer – Board of Airline Representatives – opfordrer i et fælles opråb de europæiske regeringer til hurtigst muligt at samarbejde om at udvikle og implementere en international digital løsning for flyrejser på tværs af landegrænser under coronapandemien.

Opråbet er ikke alene rettet mod de respektive regeringer men ligeledes mod EU-Kommissionen og det nuværende tyske EU-formandskab.

BAR-repræsentanterne mener, at en tværnational, digital løsning er påkrævet som et effektivt og ikke-bureaukratisk værktøj, der kan hjælpe med at begrænse spredningen af coronavirus i Europa. En fælles digital løsning vil kunne hjælpe til en hurtig opsporing af potentielle smittekæder og dermed støtte de ansvarlige nationale myndigheder i at træffe passende og hurtige beslutninger, fastslår BAR-repræsentanterne.

Besværlige ikke-koordinerede processer
”For at imødekomme de aktuelle udfordringer, som COVID-19 medfører, er samarbejde mellem stater afgørende. Desværre oplever rejsende i øjeblikket stadig besværlige manuelle og ikke-koordinerede processer. Derfor er det internationale samfund nødt til at udvikle en samordnet strategi, da vi ikke kan møde denne globale krise alene uden koordination på tværs af nationale grænser,” siger Michael Hoppe, generalsekretær i den tyske organisation BARIG (Board of Airlines Representatives in Germany).

En harmoniseret, elektronisk løsning er betydeligt bedre end de nuværende, hovedsageligt manuelle, procedurer i de enkelte lande, mener BAR-repræsentanterne.

De første lovende løsninger er allerede på plads i eksempelvis Spanien, Storbritannien og Grækenland, og nu er der brug for en koordineret politisk indsats for at sikre en effektiv digital platform, der går på tværs af grænserne og giver en mere ensartet passageroplevelse.

”Nationale procedurer er meget ineffektive og mangler især gennemsigtighed. En standardiseret, digital løsning er derfor vejen at gå,” siger Michael Hoppe på vegne af BAR-organisationerne.

BAR-organisationerne repræsenterer de flyselskaber, som flyver til og fra destinationer i de pågældende lande. De 11 BAR-organisationer, der står bag appellen, kommer fra Belgien, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Italien, Polen, Portugal, Schweiz, Storbritannien og Tyskland.

Også brug for andre fælles løsninger
BAR-organisationerne opfordrer også til, at man laver fælles løsninger på andre områder inden for den europæiske luftfart i forbindelse med coronapandemien. De opfordrer således til:

Fælles vurdering af konsekvenserne af rejser i forbindelse med Covid-19-situationen i EU og globalt samt en koordineret indsats på dette grundlag.

En koordineret gennemførelse af ‘Startvejledningen’ – en ny sikkerhedsprotokol, som er udviklet af ICAO, EASA og ECDC.

Tydelig og utvetydig information til passagerer om mulige foranstaltninger, som altid skal udarbejdes i samråd med rejsebranchen.

”Vi appellerer kraftigt til de nationale regeringer og EU om at støtte indførelsen af ​​en international digital løsning. Kun ved at gøre dette kan grænserestriktioner fjernes i både menneskers og virksomheders interesse. Omfanget af dette emne må ikke undervurderes, da genopbygningen af ​​flytrafikken er afgørende for det økonomiske opsving i Europa og globalt,” siger Michael Hoppe.

 

Relaterede artikler:

Ophævelse af rejserestriktioner glæder flyselskaber

Genopretningen af europæisk luftfart er udsat

Nye rejsevejledninger giver ikke mere flykapacitet