Austrian Airlines Boeing 777-200 OE-LPF (Foto: AUA)

11 timers flyrejse fra Wien til Wien

For meget medicinsk udstyr i førstehjælpskassen var blevet brugt. Derfor turde besætningen ikke flyve videre mod Chicago, da syg passagerer måtte forlade flyet i Keflavik.

11 timer efter, at de tirsdag formiddag var lettet fra lufthavnen i Wien, satte en flok trætte passagerer igen fødderne på østrigsk jord i den samme lufthavn, som de var taget afsted fra, fortæller aerotelegraph.com.

Passagererne gik tirsdag ombord på en Boeing 777-200ER med plads til 306 passagerer fra Austrian Airlines for at flyve fra den østrigske hovedstad til Chicago i USA.

Flyet lettede kl. 10.45 og skulle efter planen lande kl. 13.45 amerikansk tid i Chicago O’Hare International Airport.

Flyvningen med den store Boeing med registreringen OE-LPC gik i begyndelsen helt som planlagt fra Østrig via Tjekkiet, Tyskland, Danmark og det sydlige Norge, inden turen gik nordpå forbi Island og ud over Atlanterhavet.

Passager blev dårlig
Da flyet havde passeret Island, fik en af de ombordværende passagerer det skidt. Når der opstår en medicinsk nødsituation ombord på et fly, er det personalet, der i første omgang træder til og yder førstehjælp.

De er uddannet til det, men ombord på mange flyvninger er der ofte blandt passagererne læger eller andet sundhedspersonale, der træder til.

På alle kommercielle flyvninger er der en førstehjælpskasse med nødudstyr og medicin, ligesom de fleste fly har en hjertestarter.

Vendte om ved Grønland
Ombord på flyet fra Austrian Airlines havde passageren det så skidt, at piloterne valgte at vende om, da de var nået frem til østkysten af Grønland, og i stedet lande i Keflavik i Island.

Da passageren var kommet fra borde og under lægebehandling i den islandske hovedstad Reykjavik, skulle flyet egentlig genoptage flyvningen til Chicago.

Men under behandlingen af den syge passager var der brugt så meget af det medicinske udstyr i flyets førstehjælpskasse, at besætningen ikke fandt det forsvarligt at fortsætte turen.

Sikkerhed kommer først
For hvis der opstod en ny medicinsk nødsituation om bord, ville der ikke være hjælp at hente i førstehjælpskassen.

“Med et fly til Chicago over Nordatlanten ville en hurtig landing ikke være mulig i tilfælde af endnu en nødsituation. Vores gæsters sikkerhed kommer i første række,” udtalte en talskvinde for Austrian Airlines efterfølgende til aeroTELEGRAPH.

I Wien blev billetterne ombooket, så alle de berørte passagerer i stedet kunne starte deres rejse til Chicago dagen efter.

 

Relaterede artikler:

Ryanair-fly lander med syge passagerer (opdateret)

Mystik om årsag til syge flypassagerer

Sygeplejersker overtog kabinen ved landing