Ankommende Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: Jørgen Syversen)

1,2 mio. rejsende og høj belægning hos Norwegian

Norwegian fløj med knap 1,2 millioner passagerer i februar, og selskabet er blevet dygtigere til at fylde flyene. 84 procent af sæderne blev solgt i den kølige vintermåned, og det er den højeste belægningsprocent i denne vinter. 

Norwegian oplevede i februar høj efterspørgsel efter ferierejser både til varmere himmelstrøg omkring Middelhavet og til skirejsemål i alperne. Med 1.173.408 rejsende fløj selskabet med knap 100.000 flere passagerer end i januar, og i forhold til samme måned i fjor er der tale om en vækst på 83 procent.

Norwegian oplyser også, at et stort antal kunder har benyttet vinterferien til at bestille rejser i påskeferien, weekendture i maj og rejser i sommerferien. 

”Vi er tilfredse medtrafiktallene i den seneste måned, og vi er særligt fornøjede med en belægningsprocent på 84. Det viser Norwegians evne til at levere et attraktivt produkt året rundt og også i løbet af de mere stille vintermåneder. Høj belægning øger også brændstofeffektiviteten, og det er vigtigt i et bæredygtigt perspektiv,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian. 

Februar var den første måned, efter at den norske lavpriskonkurrent Flyr gik konkurs i slutningen af januar og indstillede flyvningerne. Det kan have medvirket til større efterspørgsel og den højere belægning hos Norwegian.

Norwegian opererede 64 fly i februar, og det var helt efter planen, da selskabet har skåret ned i den udbudte sædekapacitet i lavsæsonen. 

Op til 85 fly i sommeren
Snart skal Norwegian dog have flere fly på vingerne, idet selskabet er ved at forberede sig til de mere travle forårs- og sommermåneder.  

”Vores sommerprogram starter løbende fra slutningen marts, og vi har travlt med at indfase flere fly og ansætte nye kolleger for at matche den stærke efterspørgsel vi ser i bookingerne,” siger Geir Karlsen. 

Han tilføjer, at selskabet udover at være værdsat blandt de fritidsrejsende også oplever solid efterspørgsel blandt de forretningsrejsende. 

”Det understreger, at vi har et attraktivt tilbud både til nordiske forretningsrejse og fritidsrejsende,” siger Geir Karlsen. 

Norwegian har tidligere oplyst, at man i den kommende sommer vil operere 85 fly. Således øger Norwegian fra 11 til 13 basefly i København. I alt øger Norwegian kapaciteten med 450.000 sæder fra den danske hovedstad, og det medfører 10 nye ruter. 

 

Relaterede artikler:

Norwegian vil udfordre SAS EuroBonus

62 Norwegian-fly på vingerne i januar

Norwegian er tilbage ved 2012-niveauet