En Boeing 737-800 fra Norwegian. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

62 Norwegian-fly på vingerne i januar

Lidt flere end 1,1 millioner passagerer fløj med Norwegian i januar, og det var nok til at sikre beskæftigelse til hovedparten af flåden. Selskabet har solgt over en million sæder i nytårskampagne.

Helt efter planen har Norwegian ikke haft samtlige fly i drift i januar, da flyselskabet på forhånd havde bebudet, at der kunne blive tale om at sætte op imod 20 fly på jorden i vintertrafikprogrammet som følge af en forventet lavere efterspørgsel.

Så galt er det dog ikke gået, idet Norwegian i januar havde gennemsnitligt 62 af selskabets 71 fly på vingerne. Disse transporterede samlet 1.131.474 passagerer, hvilket var noget flere end d 634.915, der fløj med Norwegian i januar 2022, hvor omikronvarianten og de ledsagende rejserestriktioner florerede.

Belægningen landede på 77,7 procent, hvilket var 8,2 procentpoint bedre end året før.

“Folk rejser traditionelt mindre i januar, og bruger i stedet tiden til at bestille fremtidige flyrejser. Alligevel har vi haft mange fulde fly specielt på ruterne til varmere himmelstrøg. Ved vores nytårsudsalg solgte vi over en million sæder, hvilket vi er godt tilfredse med. Vi kan se, at den positive bookingtrend fortsætter, også efter udsalget. Mange planlægger nu rejser i skolernes ferier og i de lange weekender i maj,” siger Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Kan drage fordel af Flyr-konkurs
At der var trods alt kun var gennemsnitligt ni fly på jorden i dette års januar, hænger givetvis sammen med, at det konkurrerende lavprisflyselskab Flyr havde store finansielle udfordringer og måtte indstille hovedparten af indenrigsflyvningerne i Norge.

Det endte til sidst med en konkurs for Flyr den 31. januar, hvormed noget af konkurrencepresset i det norske marked er lettet.

“Den seneste uge har vært speciel for norsk luftfart. Jeg har stor sympati for ansatte, kunder og alle andre som berøres af Flyrs konkurs. Vi vil bidrage til at få strandede passagerer frem i det omfang, der er tilgængelige pladser. Vi inviterer også ansatte berørt af konkursen til at søge på de åbne stillinger, vi har lige nu,” lyder det fra Norwegian-chefen.

Norwegian kommer til at flyve på 300 ruter til 114 destinationer i det kommende sommertrafikprogram, og dermed kommer det belejligt for selskabet, at der nu er ledige piloter og kabinepersonale i markedet til den øgede aktivitet.

 

Relaterede artikler:

Norwegian er tilbage ved 2012-niveauet

Justeret trafikprogram: 1,4 millioner passagerer

60.800 passagerer om dagen hos Norwegian