Ansatte fra Emirates fjerner paneler ombord på et fly. (Foto: Emirates | PR)

120 Emirates-fly skal opgraderes på 898 dage

Emirates vil investere 14,9 milliarder kroner i at opgradere 120 fly sådan, at en del af interiøret friskes op, og flyene bliver udstyret med selskabets nye kabineklasse.  

Emirates er ved at gøre klar til at foretage en omfattende opgradering af interiøret på 120 af flyene i selskabets flåde. Det vil betyde, at der både skal installeres nye sæder, trapper og tæpper i flyene, og derudover vil designet i kabinerne også blive opgraderet.

Det store arbejde går i gang til november, og Emirates forventer, at det vil tage 898 dage og vare indtil april 2025. I løbet af dette tidsrum vil 67 Airbus A380-fly samt 53 Boeing 777’ere få en overhaling af flyselskabets hold af ingeniører.

Selskabet har sat et mål om, at de ansatte skal færdiggøre fire fly hver måned i perioden. Det er planen, at man starter med Airbus-flyene, og når disse alle er blevet ordnet og er tilbage i drift, står 777’erne for tur.

Premium Economy på flere fly
I løbet af processen vil de ansatte hos Emirates blandt andet opgradere 728 First Class-suiter og 5.000 sæder fra Business Class vil blive ajourført med et nyt design. Derudover vil medarbejderne også genopfriske flyenes tæpper samt trapperne i A380’erne.

I øjeblikket er mellemklassen – Premium Economy – kun tilgængelig på selskabets ruter til London, Paris og Sydney, men denne kabineklasse bliver rullet mere bredt ud som en del af opgraderingen, da der ligeledes vil blive installeret i alt 4.000 nye Premium Economy sæder ombord på flyene.

Emirates oplyser derudover, at flyselskabet også har planer om at ændre designet i kabinerne via nye farver på panelerne, og selskabet vil desuden gøre brug af nye designs, hvor eksempelvis ghaf-træet, der er hjemhørende i Mellemøsten, vil blive benyttet som motiv.

Koster stort milliardbeløb
Det lyder, at Emirates har forberedt sig grundigt på opgaven. I juli gik et hold ingeniører fra flyselskabet i gang. De startede med at skille kabinerne i en A380’er ad, mens de loggede hvert trin i processen. De tog desuden tid på, hvor lang tid hver proces varede. De informationer har medarbejderne brugt til at danne sig et indtryk af, hvor lang tid en hel opgradering af et fly vil kræve.

Siden har man etableret flere specialbyggede værksteder, hvor sæderne fra Economy og Business Class skal males samt have ny polstring og læder. Suiterne fra First Class vil derimod blive skilt ad, hvorefter de sendes til en specialiseret virksomhed, der blandt andet vil skifte læderet og armlænene.

Ifølge Emirates vil projektet kræve, at der skal benyttes 72.000 kvadratmeter tæppe samt 70.000 kvadratmeter læder, og prisen for den store opgradering af de mange fly forventes at beløbe sig til to milliarder dollars (14,9 milliarder kroner).


Relaterede artikler:

Emirates i hård kritik af Heathrows kapacitetskrav

Emirates med Premium Economy den 1. august

Emirates vil forsætte flyvninger til Rusland