Boeing 777-300ER fra Emirates i Dubai International Airport. (Foto: Konstantin Von Wedelstaedt | GNU 1.2)

Emirates vil forsætte flyvninger til Rusland

Indtil der indføres et regulært forbud, har Emirates ingen planer om at suspendere selskabets flyvninger mellem Dubai og Rusland. Flere andre flyselskaber opretholder også fortsat driften.

Mens mange flyselskaber i disse dage undgår Ruslands luftrum, enten fordi selskabernes hjemlande er blevet forment adgang eller grundet bekymringer for sikkerheden, er der fortsat selskaber, der beflyver det krigsførende land.

Det gælder blandt andet det mellemøstlige flyselskab Emirates, hvis primære hub befinder sig i Dubai International Airport. Selskabet flyver flere gange dagligt mellem Dubai og Rusland.

Fredag i denne uge har flyselskabet eksempelvis fem afgange til lufthavne ved Moskva, hvor to af flyvningerne lander i Domodedovo International Airport, mens de resterende tre har Vnukovo International Airport som mål. Derudover sælger Emirates også billetter til en flyvning til Pulkovo International Airport i Sankt Petersborg.

Fortsætter så længe regeringen kræver det
Indtil videre har de Forenede Arabiske Emirater ikke indført sanktioner på baggrund af krigen i Ukraine, ligesom eksempelvis EU og USA har gjort. Det betyder, at Emirates kan fortsætte flyvningerne, og det har selskabet tænkt sig at blive ved med.

Det bekræfter koncernchef Tim Clark ifølge nyhedsbureauet Reuters.

“Så længe vores ejer, regeringen i Dubai, kræver, at vi flyver dertil, vil vi fortsætte. Vi transporterer humanitært gods i lasten. Vi har både NGO’er (ikke-statslige organisationer, red.), der rejser ind og ud af Rusland, og vi har hjulpet diplomatiet ind og ud af landet. Alt, hvad vi hjælper med, er at gøre transporten mulig uden foreløbigt at tage politisk stilling til situationen.”

Clark understreger, at Emirates ikke tillader, at sanktionsramt gods bliver transporteret ombord på flyene. Adspurgt om det også gælder individer, der er omfattet af sanktioner, er han dog mindre klar i mælet, men påpeger at selvom personer er sanktioneret i vesten, er det ikke sikkert, at det samme gør sig gældende i Dubai.

Turkish og Qatar flyver også endnu
Topchefen fra Emirates tilføjer desuden, at flyselskabet oplever gode tider i kølvandet på COVD-19-pandemien. I øjeblikket har selskabet tilsyneladende overskud, et godt cash flow og generelt set går det ”rigtigt godt”, lyder det fra Tim Clark.

I tillæg til Emirates flyver Turkish Airlines også fortsat til Rusland. Det tyrkiske flyselskab har fredag tre afgange mellem den hovedbasen i Istanbul International Airport og Vnukovo International Airport ved Moskva. Derudover har selskabet også to direkte flyvninger til Pulkovo-lufthavnen i Sankt Petersborg

Det samme gælder oneworld-flyselskabet Qatar Airways, der på samme vis opretholder flytrafikken mellem hovedstaden Doha i Qatar og Moskva-lufthavnen Sheremetyevo International Airport. 

 

Relaterede artikler:

200 procent flere flyrejser til Rusland fra tre lande

Fly krydsede startbanen under Emirates-takeoff

Tidligere Emirates Boeing 777 til nordisk flyselskab