Strejke i seks tyske lufthavne

Onsdag den 27. april vil offentligt ansatte i seks tyske lufthavne gå i strejke, da de igangværende overenskomstforhandlinger er gået i hårdknude.

Der er udsigt til forsinkelser og aflysninger, når en række offentligt ansatte i Tyskland går i strejke på onsdag den 27. april. Det sker for at øge presset på arbejdsgiverne i forbindelse med de nuværende forhandlinger om en ny overenskomst.

Indtil videre har fagforeningen ver.di (Vereinte Dienstleitungsgewerkschaft, red.) varslet strejker i lufthavnene i Frankfurt, München, Düsseldorf, Køln-Bonn, Dortmund samt delvist i Hanover. Strejken i Frankfurt ventes strejken at vare frem til kl. 15:00 og vil omfatte ground-handling, værksteder, luftfartsinspektører samt brand- og redningsberedskabet. I Køln-Bonn ventes det, at jordpersonalet på forpladsen, i fragt, bagage og administration vil blive omfatter fra kl. 00:00 til 24:00, mens brand- og redningstjenesten også vil blive lammet.

I Düsseldorf ventes strejken at træde i kraft kl. 03:00 og vare i 14 timer og vil inkludere værksteder, administration, terminalservice og bustjenester, mens strejken i Hanover fra kl. 04:30 til 15:00 forventes at berøre ground-handling, administration og teknisk service.

“Vi varsler strejkerne i så god tid, at passagererne kan nå at ændre deres planer,” siger Christine Behle, bestyrelsesmedlem i Ver.di til fagforeningens hjemmeside.

Nye forhandlinger sidst i næste uge
De offentligt ansatte i de tyske lufthavne er utilfredse med det lønudspil, der er kommet fra arbejdsgiversiden. Der er tilsyneladende for lavt i forhold til de forventninger, der har været til kompensation af de ansatte i den offentlige sektor.

“Tilbuddet fra arbejdsgiverne i anden runde af overenskomstforhandlingerne føler de ansatte som en direkte fornærmelse. På årsbasis handler det om en lønstigning på 0,6 procent og 1,2 procent for henholdsvis 2016 og 2017. Det er derfor, at medlemmerne nu tager dette kollektive kampskridt,” siger Christine Behle.

Tredje forhandlingsrunde om de nye overenskomster finder sted i Potsdam den 28. og 29. april.

SAS oplyser, at selskabet har kendskab til strejken, men at det endnu ikke er muligt at vurdere konsekvenserne og omfanget. Lufthansa har derimod meddelt, at man forventer massive forsinkelser og aflysninger den 27. april.