Boeing 787-9 Dreamliner fra United Airlines. (Foto: Karin Bayani | CC 4.0)

20.000 sæder om ugen mellem USA og Spanien

United Airlines skruer op mellem USA og Spanien i sommeren 2023, så kunderne hver uge kan vælge mellem næsten 20.000 sæder til fem forskellige spanske destinationer.

Der er stærk efterspørgsel på markedet fra USA til Spanien, og det får nu United Airlines til at satse endnu mere på denne del af trafikprogrammet.

Det amerikanske flyselskab vil således flyve til fem forskellige spanske destinationer i sommeren 2023, hvilket er det største antal af et amerikansk flyselskab. I år åbnede United Airlines nye ruter fra New York-Newark til Tenerife og Palma de Mallorca, og de vender tilbage næste sommersæson. Derudover øges kapaciteten på flere ruter i højsæsonen.

Ifølge Aviacionline, der anvender data fra analysevirksomheden Cirium, vil United Airlines have en samlet kapacitet på 19.760 sæder om ugen mellem USA og Spanien i sommeren 2023. Det er en stigning på 21,4 procent i forhold til sommeren i år.

44 ugentlige flyvninger til Spanien
Ruten til Mallorca er den mest profitable for United Airlines, der har fået mod på at åbne endnu en rute til en spansk feriedestination. Der er tale om Malaga, hvortil det bliver eneste nordamerikanske flyselskab fra New York-Newark med en direkte rute.

Samlet set vil United Airlines tilbyde fem ruter fra New York-Newark til spanske destinationer. I sommeren 2023 bliver der daglige afgange til Madrid med Boeing 767-400ER, daglige afgange til Barcelona med Boeing 767-400ER og Boeing 777-200ER, tre ugentlige flyvninger til Tenerife med Boeing 757-200, tre ugentlige flyvninger til Palma de Mallorca med Boeing 767-300ER samt tre afgange om ugen til Malaga med Boeing 757-200.

Fra Washington-Dulles bliver der daglige flyvninger til Madrid med Boeing 767-400ER og daglige flyvninger til Barcelona med samme flytype eller Boeing 777-200ER. Fra United Airlines’ base i Chicago-O’Hare vil der være daglige afgange til Barcelona med Boeing 787-8 Dreamliner.

Hurtig genopretning af spansk marked
Ruten fra Chicago til Barcelona er helt ny hos United Airlines, der får konkurrence på ruten fra American Airlines. Første flyvning er 25. maj 2023, og der bliver fire klasser at vælge imellem på den 243 sæder store Dreamliner.

Ifølge Aviacionline transporterede United Airlines i alt 376.779 passagerer mellem USA og Spanien i perioden fra januar til september i år. Markedet har været et af de hurtigst genoprettende i Uniteds transatlantiske netværk efter coronapandemien. Hvad angår kapacitet, har United Airlines sin største spanske destination i Barcelona.

USA er et af de vigtigste interkontinentale markeder i Spanien, hvor mange amerikanere tiltrækkes af den spanske sol og sydlandske feriestemning. I løbet af 2022 er der transporteret i alt 2.974.078 passagerer mellem USA og Spanien, viser data fra den statslige spanske lufthavnsoperatør, Aena Estadísticas.

United Airlines har en andel af markedet på 7,9 procent, og flyselskabet konkurrerer med Iberia, American Airlines, Delta Air Lines, Air Europa og World2fly.

 

Relaterede artikler:

Skandinavisk United-rute vender atter tilbage

United trækker sig fra New York-JFK

United dropper rute til Skandinavien