Der er 40 procent mere bagageplads i Airbus A320neo med Airspace Cabin. (Foto: Airbus | PR)

40 procent mere bagageplads i SWISS-fly

SWISS har den 20. januar sat den første A320neo i drift med de nye Airspace-kabiner. Flyet blev præsenteret på en tur til Stockholm som en af de første destinationer.

Lufthansa-datterselskabet SWISS har i begyndelsen af året fået leveret to helt ny Airbus A320neo, der begge sættes i drift inden udgangen af januar.

I forvejen har det schweiziske Star Alliance-flyselskab tre fly af samme type, men det særlige ved de to seneste fly er, at de begge er udstyret med den innovative Airspace-kabine, som samtlige A320neo-fly i Lufthansa-koncernen fremover vil blive leveret med.

Airspace-kabinen er først og fremmest karakteriseret ved de store bagagehylder, der øger kapaciteten for håndbagage med op til 40 procent i forhold til forgængeren. Dermed er det muligt i hvert hyldeafsnit at placere fire kabinekufferter med målene 61x40x25 centimeter, da kufferterne kan stå oprejst i stedet for at ligge ned.

En anden finesse i den nye kabine er det særlige lys, der kan indrettes efter de rejsendes biorytmer, så det er muligt at indstille kabinelyset fra en varm, rød farve til en mere kølig blå, afhængig af tidspunktet for den aktuelle flyvning. Endelig er der blevet mere skulderplads for passagererne, da kabinevæggene er smallere.

Større komfort
Lufthansa introducerede den nye kabine i de første fly i september sidste år, og nu er turen kommet til SWISS, der glæder sig til at vise det nye produkt for kunderne.

“Som et premium-flyselskab stræber vi fortsat efter at tilbyde vores kunder de højest mulige kvalitetsstandarder, selv i de nuværende krisetider,” forklarer Tamur Goudarzi Pour, kommerciel direktør i SWISS.

“Airbus’ avancerede og innovative nye Airspace-kabinekoncept til vores kortdistancerejsende yder et vigtigt bidrag til alle disse bestræbelser. Vi er virkelig glade for at kunne tilbyde vores kunder endnu større komfort under flyveturen i form af mere plads til deres håndbagage og et nyt lyskoncept, der er specielt skræddersyet til deres biorytmebehov.”

Til Stockholm på andendagen
Det første fly (HB-JDD), der har fået navnet Elm, blev indsat i kommerciel drift den 20. januar. Premiereflyvningen foregik fra Zürich til Moskva, og dagen efter blev den til rundture til både Stockholm og Frankfurt.

Næste fly i rækken (HB-JDE), der er blevet døbt Mürren, blev den 5. januar leveret fra Toulouse til Geneve, og herfra blev det den 20. januar fløjet til Zürich, hvor det forventes at blive idriftsat i den kommende uge.

SWISS har samlet bestilt 17 A320neo og otte A321neo. Fra denne ordre resterer at blive leveret 12 A320neo og seks A321neo, og disse vil blive successivt leveret frem mod 2025.

 

Relaterede artikler:

Nye kabiner i Lufthansa-flyene

København blandt de største SWISS-destinationer

SWISS afslører ny Premium Economy