Arkivfoto: Brussels Airlines "party flights" til Tomorrowland 2015-festivalen.

41 urolige flypassagerer smidt af fly til Alicante

I alt 41 passagerer blev sat af et rutefly til Alicante, efter at de havde skabt uro på vej fra gaten og ud til startbanen.

Der blev ekstra god plads til de resterende passagerer, da piloterne på et Airbus A319-fly fra Brussels Airlines lørdag eftermiddag måtte vende om ved startbanen i Bruxelles-Zaventem lufthavnen og returnere til gaten for at sætte en større gruppe urolige passagerer af. Det skriver lokale belgiske medier.

A319-flyet skulle som rutenummer SN3771 flyve fra Bruxelles til Alicante, men inden flyet kom i luften, havde en gruppe stærkt berusede passagerer generet besætningsmedlemmer og øvrige passagerer så meget, at kaptajnen besluttede at sætte hele den urolige gruppe af. Flyet kørte tilbage til gaten, hvor belgisk politi ventede for at få en snak med uromagerne, som der var ikke færre end 41 af.

Offloading af 41 ud af de 136 passagerer tog noget tid, da passagerernes bagage også skulle fjernes fra flyet, hvilket akkumulerede en samlet forsinkelse på to timer og 45 minutter, idet der også også skulle indkaldes en ny besætning, da det ellers ikke ville være muligt at gennemføre returflyvningen fra Alicante inden for besætningens hviletidsbestemmelser.

Ikke-belgiske statsborgere
Der skulle ikke umiddelbart være rejst sigtelser mod de urolige passagerer, der alle blev løsladt efter at været afhørt af lufthavnspolitiet. Men der venter givetvis en stor regning fra Brussels Airlines samt et forbud mod at flyve med selskabet i en længere periode.

Hændelsen er blevet bekræftet af Brussels Airlines til det belgisk luftfartssite Luchtzak.

“Kaptajnen besluttede på vej mod startbanen i Brussels Airport at returnere til gaten på grund af den urolige opførsel fra disse passagerer, for at sikre komforten om bord samt som følge af, at sikkerheden ikke kunne garanteres,” siger Geert Sciot, talsmand fra Brussels Airlines, der i de officielle systemer opdaterede forsinkelsen med begrundelsen “mandatory security”.

Da der oprindeligt var 136 passagerer om bord i det 141 sæder store fly, blev der således god plads til de resterende 95 passagerer, der kunne fortsætte rejsen til Alicante med  forsinkelsen.

Brussels Airlines ønsker ikke at oplyse nationaliteten på passagererne, men selskabet bekræfter, at det ikke var tale om belgiske statsborgere. Ifølge det belgiske medie vtm.be var der tale om 41 polske bygningsarbejdere, der skulle til Alicante for at medvirke ved igangsættelsen af et stort byggeprojekt.

 

Relaterede artikler:

Flere ustyrlige passagerer i luften

Færre urolige flygæster hos Thomas Cook

Kampagne mod urolige flypassagerer

Nye muligheder over for urolige flypassagerer

Kæmperegning på vej til beruset flypassager