En Boeing 757-200 fra Icelandair. Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo

5.000 passagerer hos Icelandair

Icelandair havde i løbet af februar blot 5.000 passagerer på de internationale ruter, hvilket var 98 procent færre end i samme måned sidste år. Kun hvert fjerde sæde var optaget.

Coronapandemien og tilhørende rejserestriktioner har det seneste år haft kæmpe betydning for Icelandair. Det islandske flyselskab havde kun 891.000 passagerer i 2020, hvilket var et fald på 81 procent. Og krisen sætter fortsat tydelige spor i det nye år.

I januar havde Icelandair 11.624 passagerer på de internationale ruter, der udgør kerneforretningen i flyselskabet. De seneste passagertal fra februar viser, at antallet af internationale rejsende er faldet til 5.059. Det svarer til en nedgang på 98 procent sammenlignet med februar sidste år.

Cirka 3.000 passagerer rejste til Island med Icelandair, mens cirka 2.000 rejste ud af landet. Belægningsgraden på Icelandairs internationale flyvninger var blot 25,4 procent i februar mod 76,3 procent i samme måned i 2020. Dette på trods af, at det islandske flyselskab i øjeblikket opererer med et kraftigt reduceret trafikprogram.

Destinationerne i februar talte blot fire – København, Amsterdam, London Heathrow og Boston.

Indenrigstrafikken er mindre ramt
Den samlede kapacitet på de internationale flyvninger var nede med 95 procent i forhold til februar sidste år. Punktligheden var 97 procent mod 77 procent i samme måned året før, hvilket naturligvis skal ses i lyset af det langt færre antal fly, der skal håndteres i lufthavnene.

Antallet af passagerer på indenrigsruter og regionale ruter hos Icelandair var 13.985, hvilket var 20 procent færre end i februar sidste år. Den samlede kapacitet var 24 procent mindre, og belægningsgraden var 65,8 procent mod 70 procent året før.

Passagertal har varieret meget
Icelandairs internationale flyvninger over Atlanten via knudepunktet i Keflavik-lufthavnen i Island udgør normalt langt størstedelen af forretningen. Siden midten af marts sidste år har antallet af internationale passager varieret, men antallet har hele tiden ligget langt under normale tal.

I marts 2020 rejste 122.623 passagerer med Icelandair på internationale ruter, og herefter oplevede flyselskabet kæmpe passagerfald. I april rejste blot 1.711 passagerer med Icelandair, og i maj var tallet 3.125.

Herefter vendte en del af passagererne tilbage med sommerens højdepunkt i juli med 73.159 passagerer. Passagertallet faldt nok engang til 7.502 og 6.965 i henholdsvis oktober og november. Julehøjtiden og nytåret betød atter en lille stigning, inden passagertallet altså igen har været i frit fald.

Februar 2021 er således den tredjeværste måned for Icelandair i antallet af internationale passagerer, siden coronakrisen ramte.

 

Relaterede artikler:

Icelandair tilbyder ombooking for MAX-passagerer

Under en million passagerer hos Icelandair i 2020

242 passagerer om dagen hos Icelandair