Thai beholder jumbojet på rute fra København

Thai Airways erstatter i den kommende sommer ikke Boeing 747 jumbojet med mindre fly på ruten Bangkok – København, som det ellers var planen. Dermed vil selskabet stadig tilbyde det populære Premium Economy-produkt.

I starten af næste år vil Thai Airways modtage nye Boeing 777-300 fly fra Boeing-fabrikkerne. Men selskabet frygter, at leverancerne bliver forsinket. Og derfor har Thai Airways allerede nu besluttet at beholde Boeing 747-400 jumbojet-flyene på den daglige flyvning mellem Bangkok og København. Det var ellers meningen at det mindre 777-fly skulle have taget over fra 31. marts.

Det havde samlet set betydet færre udbudte sæder på hver afgang og et farvel til selskabets populære Premium Economy-produkt, som ikke vil være til rådighed på de nye fly.

Men den beslutning er nu ændret, og det betyder, at der også i den kommende sommersæson vil være 40 Premium Economy-sæder på hver afgang.

Thai Airways’ Boeing 747-fly tilbyder 10 business class sæder, 40 Premium Economy-pladser og 325 pladser på economy. De nye Boeing 777-300ER vil, når de bliver leveret, tilbyde 42 business class-sæder og 304 economy-sæder.

Udbud stiger
Boeing 747’eren har i alt plads til 375 sæder, mens 777’eren har plads til 346 passagerer i alt. Ved at skifte fly stiger det planlagte ugentlige udbud af sæder i sommersæsonen med 406 fra 4.844 til 5.250 sæder.

Det kan dog langt fra opveje de i alt 3.430 sæder, som generelt forsvinder på København – Bangkok, når SAS den 8. april 2013 i første omgang sæsonlukker sin Bangkok-rute.

Ifølge rutenyhedssitet Airline Route vil Thai Airways i maj og starten af juni næste år reducere antallet af frekvenser på ruten fra en daglig returflyvning til fem ugentlige flyvninger. Men det er ifølge Thai Airways’ danske landechef, Flemming Sonne, en fejl. Ruten vil også i sommersæsonen blive befløjet dagligt.