Aalborg-fremgang trods Lufthansa-reducering

Lufthansas barbering af sin rute til Frankfurt giver usædvanlig udenrigstilbagegang i april i Aalborg Lufthavn, der dog med stærk indenrigsfremgang får den bedste april i lufthavnens historie.

Normalt bliver udviklingen i passagerantallet på udenrigsruterne nævnt først, når Aalborg Lufthavn den første hverdag i hver måned udsender sin bulletin med oplysninger om den forrige måneds trafiktal. Og normalt bliver indenrigstallene nævnt til sidst.

Det skyldes, at lufthavnen normalt har stor vækst i antallet af udenrigsrejsende, mens der ofte er svag vækst eller tilbagegang på indenrigsfronten.

I bulletinen for april måned er det dog lige omvendt af hvad det plejer at være. Her er indenrigstallene nemlig nævnt først. Det skyldes, at den viser en stor fremgang på 13,9 procent i forhold til samme måned sidste år. I april 2016 fløj der således 75.355 passagerer mellem Aalborg Lufthavn og Københavns Lufthavn mod 66.154 i april 2015.

”Der ses vækst for sjette måned i træk i indenrigstrafikken, hvilket er meget glædeligt. Den flotte fremgang skyldes primært et forbedret sædeudbud fra SAS og Norwegian. Fremgangen er også dokumentation på øget aktivitet i erhvervslivet,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Til gengæld er udviklingen i antallet af udenrigsrejsende kommet ned i bunden af meddelelsen om april-trafikken. Her er der nemlig en meget usædvanlig tilbagegang på 10,6 procent som følge af at Lufthansa i slutningen af marts skar gevaldigt ned på antallet af flyvninger på sin rute til Frankfurt. På udenrigsruterne var der således 31.613 passagerer til og fra Aalborg i april i år mod 35.370 sidste år.

”April var spået til at blive en stor udfordring for Aalborg Lufthavn, da det var første måned efter Lufthansas reducering af afgange. Det er derfor til stor glæde, at denne måned afsluttes med endnu en rekord; som den største april i lufthavnens historie,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertrafikken fortsætter fremgangen, idet 11.088 fløj til og fra Aalborg i år i forhold til 10.256 i 2015, hvilket giver en fremgang på 8,1 procent. Nye destinationer og større kapacitet på eksisterende rejsemål, er baggrunden for fremgangen.

Samlet set rejste 118.056 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i april 2016 mod 111.780 i april sidste år, hvilket gør måneden til den største april nogensinde i lufthavnens historie.

Årets første 4 måneder viser kontinuerlig god vækst i Aalborg Lufthavn på alle trafikområder, hvor der ses en stigning på 10,7 procent i 2016 i forhold til 2015 – med henholdsvis 8,5 procent for indenrigs, 11,9 procent for udenrigs og 19,4 procent for charter.

”Foruden en god vækst, glæder vi os over flere operatører på afgange til populære rejsemål som Malaga og Mallorca, der skaber yderligere konkurrence, og ikke mindst den kommende vinters direkte charterrute til Kenya,” understreger Søren Svendsen.