Parkeringspladserne ved Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Aalborg Lufthavn dropper gratis parkering

I løbet af nogle måneder skal rejsende have tegnebogen frem, hvis de ønsker at parkere i Aalborg Lufthavn, som fremover vil opkræve en parkeringsafgift for 5.650 pladser, der hidtil har været gratis at holde på.

Muligheden for at parkere sin bil gratis ved lufthavnen har i mange år været et salgsparameter, som Aalborg Lufthavn har slået sig op på og benyttet til at tiltrække passagerer, da netop dette repræsenterer en væsentlig besparelse i forhold til andre lufthavne.

Det er dog snart slut. Fra den 20. april i år skal passagererne betale en afgift for hvert døgn, som deres bil holder parkeret på en af de tusindvis af parkeringspladser, der er i lufthavnen.

Aalborg Lufthavn oplyser, at beslutningen er truffet på baggrund af, at ”måden at drive luftfart på” har ændret sig efter COVID-19-pandemien, og man derfor dropper den gratis parkering således, at man kan ”konkurrere internationalt” og ”udvikle lufthavnen”.

Vil koste 20 kroner i døgnet
I alt er der 6.500 parkeringspladser i Aalborg Lufthavn. Når det er slut med at parkere gratis vil det fungere sådan, at den første time er gratis, men for de 5.650 af pladserne vil prisen herefter være 20 kroner per påbegyndt 24 timer, ligegyldigt hvor lang tid, at bilen holder der.

De resterende 850 pladser forsætter som såkaldt Direct Parking, da de befinder sig meget tæt ved terminalen. Det koster 29 kroner per time at parkere her samt 89 kroner for et døgn og 399 kroner for en uge. Den første time på en Direct Parking-plads er også afgiftsfri.

Prisniveauet bliver lavere end i de andre jyske lufthavne. I Billund er den billigste dagspris 80 kroner på en af lufthavnens langtidsparkeringspladser P8 eller P9. Prisen forudsætter dog, at man reserverer en plads mindst 14 dage inden afrejse, ellers stiger den til 95 kroner. De dyreste pladser er i parkeringshuset P2, hvor der skal betales 195 kroner for at holde i et døgn både med og uden reservation.

I Aarhus Airport koster første døgn på P1 100 kroner og prisen per døgn falder dernæst gradvist, så der skal betales 440 kroner for at holde parkeret i en uge, mens det er lidt billigere at parkere på P2, hvor et døgn beløber sig til 80 kroner og syv koster 325 kroner.

Prisen er konkurrencedygtig
Ifølge lufthavnsdirektør Niels Hemmingsen har muligheden for at parkere gratis hidtil været et kendetegn ved lufthavnen, men tiderne skifter, og derfor dropper lufthavnen nu konceptet.

”Vi må erkende, at forretningsmodellerne i luftfart har ændret sig markant gennem årerne og særligt efter coronapandemien, som satte et betragtelig økonomisk aftryk i hele luftfartsbranchen.”

”Fremtidens luftfart for lufthavne er drevet af et højt fokus på priskonkurrence, ruteudbud og den grønne omstilling. Det er en kamp, vi skal vinde, men uden at gå på kompromis med det, der gør os til Danmarks bedste lufthavn – nemlig at have god service og vores passagerer i fokus.”

Direktøren hæfter sig ved, at den fremtidige pris for lufthavnsparkeringen er mindre end i andre europæiske lufthavne.

”Det er en pris, vi vurderer, er både konkurrencedygtig og et acceptabelt niveau for vores kunder. Med det direkte tog til lufthavnen, gode busforbindelser og Danmarks billigste lufthavnsparkering, vil vi derfor fortsat være attraktive for vores mange kunder.”


Relaterede artikler:

Eneste Ryanair-lufthavn uden parkeringsafgift

Aalborg Lufthavn vil øge parkeringsindtægter

Mulighed for betalingsparkering i Aalborg Lufthavn