Der er tomt i Aalborg Lufthavn under coronakrisen. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Aalborg Lufthavn hjemsender 250 ansatte

Mens lufthavnene i Esbjerg og Sønderborg midlertidigt er lukket ned, så hjemsender Aalborg Lufthavn 85 procent af de ansatte og holder lufthavnen åben for SAS-ruten til København.

Endnu en dansk luftfartsvirksomhed har valgt at gøre brug af regeringens trepartsaftale. Denne gang er det Aalborg Lufthavn, der i samarbejde med tillidsrepræsentanter fra de faglige organisationer har besluttet at hjemsende medarbejdere med lønkompensation.

Hjemsendelsen, der vil blive indledt fra mandag den 23. marts, omfatter 250 ansatte, hvilket svarer til omkring 85 procent af samtlige ansatte i den jyske lufthavn. Hvor længe hjemsendelsen skal vare, har lufthavnen ikke mulighed for at tage stilling til på nuværende tidspunkt.

“Vi har de seneste dage gennemgået alle vores aktiviteter i samtlige afdelinger sammenholdt med den flytrafik, som de enkelte selskaber har meddelt os, og på baggrund heraf, er vi nu klar til at iværksætte hjemsendelse af vores medarbejdere, hvor vi gør brug af den trepartsaftale som regeringen og dens parter har udarbejde,” siger Søren Svendsen, administrerende direktør i Aalborg Lufthavn.

Kun SAS-indenrigsrute tilbage
Det er fraværet af rute- og chartertrafik, der har skabt en situation, hvor der ikke er grundlag for at opretholde en normal drift i lufthavnen. I øjeblikket flyver både SAS og Norwegian til København, KLM til Amsterdam og Ryanair til London. Men fra næste uge forventes der kun være SAS tilbage på indenrigsruten til København.

“Den kommende periode i Aalborg Lufthavn vil være med lav aktivitet; på ruten Aalborg – København har vi under normale forhold 16 daglige afgange i hverdagen, nu er vi nede på tre daglige afgange til København med SAS og 1 KLM afgang til Amsterdam – normalt har de tre daglige. Vi kan forvente, at KLM lukker helt ned, hvorimod det forventes, at SAS´ rute til København opretholdes som en del af den samfundskritiske infrastruktur,” understreger Søren Svendsen

Allerede fra torsdag den 19. marts vil lufthavnens restauranter, caféer og DutyFree-forretninger lukke ned, og lufthavnens lounge er allerede blevet lukket.

 

Relaterede artikler:

To danske lufthavne er lukket

Dette bliver eneste danske SAS-rute om få dage

CPH sender 1.500 medarbejdere hjem