Ny flyhangar i Aalborg Lufthavn. (Foto: Aalborg Lufthavn | PR)

Aalborg Lufthavn – nu med hangar

Tirsdag kunne Aalborg Lufthavn foretage den officielle indvielsen af den nye hangar, der dog allerede var taget i brug, inden man kunne nå at markere det.

En råkold decemberdag i 2018 blev det første spadestik taget til byggeriet af en ny flyhangar i Aalborg Lufthavn på 2.600 kvadratmeter, og tirsdag formiddag kunne den nordjyske lufthavn så foretage den officielle indvielse af byggeriet, der har kostet omkring 30 millioner kroner.

Indvielsen af hangaren, der ligger et solidt stenkast i sydvestlig retning fra terminalbygningen, skete med snoreklip, bobler samt pølser og brød.

“I dag er det den officielle indvielse af flyhangaren, men hangaren har allerede været brugt af to forskellige flyselskaber. Så der er ingen tvivl om, at hangaren har stor værdi for flyselskaberne, og at vi opfylder et efterspurgt behov,” sagde Aalborg Lufthavns administrerende direktør Søren Svendsen i forbindelse med hangararrangementet.

Det er blandt andet Great Dane Airlines, der har taget hangaren i brug til selskabets nuværende to – og snart tre – Embraer ERJ-195LR, der om natten gennemfår et lille eftersyn.

Plads til fly i C-klassen
Hangaren er opvarmet, således at det er muligt at foretage større vedligeholdelsesarbejde hele året rundt og er indrettet til flystørrelser i den såkaldte C-klasse, der blandt andet omfatter mellemdistancefly som Boeing 737, Airbus A320 og Embraer ERJ-195, som benyttes af lufthavnens baseflyselskab.

Udover selve hangaren er der etableret kontor- og lagerfaciliteter, hvor islandske Ground Maintenance Technics (GMT) allerede har lejet sig ind.

Det er først og fremmest periodiske eftersyn af flyene, som hangaren vil blive anvendt til, men den kan også bruges i tilfælde af pludseligt opståede tekniske problemer. Dermed skal flyselskaberne ikke længere vente på en mekaniker eller en reservedel, hvis det er noget, der kan løses lokalt i hangaren.

Rent strategisk forventer Aalborg Lufthavn, at hangaren kan bidrage til at fastholde lufthavnens eksisterende flyselskaber samt at tiltrække nye, da det er mere attraktivt at beflyve en lufthavn med passende hangarfaciliteter til rådighed.

 

Relaterede artikler:

GMT vil trække kunder fra Helsinki til Aalborg Lufthavn

Første spadestik taget til hangar i Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn bygger ny flyhangar